Direct naar de inhoud.

Gevaarlijke kruising Musselkanaal wordt rotonde

  • door:
  • op:
Archieffoto – Een ongeluk bij de gevaarlijke kruising Foto: M. Dol – RTV1

MUSSELKANAAL – De gemeente Stadskanaal gaat het kruispunt Exloerweg – Sluisstraat in Musselkanaal ombouwen tot een rotonde. De provincie Groningen heeft hiervoor 118.000 euro beschikbaar gesteld vanuit de subsidieregeling Verkeersveiligheid 2023.

De kruising Exloerweg-Sluisstraat in Musselkanaal behoort tot de gevaarlijkste in de gemeente omdat de voorrangssituatie niet voor alle verkeersgebruikers even duidelijk is. Er wordt bovendien vaak te hard gereden en daardoor is het gevaarlijk om de kruising over te steken. Dat laatste is juist van groot belang omdat de kruising in een route ligt voor schoolgaande kinderen, zegt wethouder Egbert Hofstra.

Hofstra: “We hebben dit kruispunt al lang op het oog om aan te pakken. Onder andere de Raad heeft hier vaak aandacht voor gevraagd. Het is goed dat de snelheid eruit wordt gehaald zodat automobilisten niet zomaar het kruispunt op kunnen schieten. Daarom willen we naast de aanleg van een ‘microrotonde’ ook bij het binnenrijden van de bebouwde kom, vanuit Eerste Exloërmond en vanaf de N366 maatregelen nemen.”

De gemeente gaat de komende tijd met omwonenden en andere belanghebbenden in gesprek om het ontwerp van de kruising te bespreken en hoopt dan in de loop van 2024 met de werkzaamheden te starten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal