Direct naar de inhoud.

Negen alternatieve locaties in beeld voor scholen in Maarsveld

  • door:
  • op:
De locatie aan de Brummelkant waar het college de school wil hebben | © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – In een recente ontwikkeling heeft de gemeente Stadskanaal aangekondigd dat het locatieonderzoek voor de nieuwbouw van onderwijsvoorzieningen in Maarsveld is afgerond. De huidige gebouwen van CBS De Maarsborg en OBS Meester Neuteboomschool zijn verouderd, waardoor de gemeente zich inspant om geschikte locaties te vinden voor de nieuwbouw van deze scholen en mogelijke aanvullende voorzieningen.

ICS Adviseurs voert het onderzoek namens de gemeente uit en richt zich niet alleen op de nieuwbouw van de scholen maar onderzoekt ook de mogelijkheden voor het huisvesten van kinderopvang en andere wijkvoorzieningen. Dit brede perspectief zorgt ervoor dat het onderzoek alle relevante aspecten omvat.

Locaties

Een werkgroep, bestaande uit gemeenteraadsleden, wethouders, ambtenaren, en andere belanghebbenden, heeft verschillende locaties voorgesteld voor het onderzoek. Deze locaties, gelegen in de wijk of direct grenzend aan de wijk, omvatten onder andere het Grasveld Frankrijklaan, de voormalige Renneflat, de Vloeivelden bij Onstwedderweg, de huidige locaties van CBS De Maarsborg en OBS Meester Neuteboomschool, de Manegelaan, Groenvoorziening Maarsbroek, Groenvoorziening Vijverlaan, en de locatie Brummelkant.

Informatiebijeenkomst

Om de resultaten van het onderzoek te delen en de gemeenschap op de hoogte te houden van de voortgang, organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 7 december 2023, tussen 18.00 en 21.30 uur in De Hoeksteen, Velingspad 1, Stadskanaal. Tijdens de bijeenkomst zal ICS Adviseurs presentaties geven over het uitgevoerde onderzoek en de resultaten.

De informatiebijeenkomst omvat twee momenten waarop ICS Adviseurs presentaties zal geven, om 18.30 uur en 20.00 uur. Daarnaast is er een informatiemarkt waar belanghebbenden de belangrijkste bevindingen per locatie kunnen bekijken. Hoewel er geen mogelijkheid is om op de voorkeurslocatie te stemmen, is er gelegenheid om vragen te stellen en eventuele kansen en knelpunten kenbaar te maken.

Na de bijeenkomst zal ICS Adviseurs het onderzoek definitief afronden, waarbij eventuele vragen en opmerkingen uit de bijeenkomst worden meegenomen. Het rapport met de resultaten wordt vervolgens aan de gemeente overhandigd. De gemeente neemt naar verwachting begin 2024 een besluit over de resultaten en de voorgestelde locatie, waarna de gemeenschap via nieuwsbrieven op de hoogte wordt gehouden.

Lees ook: Emoties lopen hoog op in Knoalster raad over nieuwe kindcentrum Maarsveld: ‘Als oud vuil aan de kant gezet’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal