Direct naar de inhoud.

NPO verhoogt beeldkwaliteit: SKV eerste met verbeterde streams

  • door:
  • op:
Het bezoekadres van SKV in Veendam © Google Streetview

VEENDAM – Vanaf 29 november zal de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de streams van de landelijke kanalen NPO 1, 2 en 3 upgraden naar het HD+ niveau van 25 Mb/s. Deze verbetering in bandbreedte resulteert in een aanzienlijk betere beeldkwaliteit voor kijkers.

Stichting Kabelnet Veendam (SKV) neemt het voortouw als de eerste provider die heeft aangekondigd deze geüpgradede streams aan haar klanten aan te bieden. Met deze stap plaatst SKV zich niet alleen als aanbieder van het grootste 4K-zenderaanbod, maar vestigt zij zich ook als trendsetter door HD+ streams met een snelheid van ongeveer 25 Mb/s aan te bieden. Andere zenders zoals ESPN, Eurosport en Discovery zijn al geruime tijd beschikbaar met een vergelijkbare bandbreedte in het zenderaanbod van SKV.

Hogere Kwaliteit, Eerste bij SKV

Momenteel zijn de NPO-zenders, bijvoorbeeld bij KPN TV+, beschikbaar in de hoogst beschikbare bandbreedte van 14,5 Mb/s. Het is nog niet bekend of KPN de drie NPO-kanalen automatisch naar de verbeterde aanvoersignalen zal omzetten. SKV bevindt zich momenteel als voortrekker op de Nederlandse providermarkt door deze verbeterde streams aan te bieden, wat resulteert in een hogere beeldkwaliteit voor haar klanten.

Toekomstige Stappen

Of Ziggo, een andere grote speler op de markt, de NPO-kanalen naar 25 Mb/s zal opwaarderen, blijft onzeker. Ziggo levert momenteel de NPO-kanalen niet onbewerkt, en mogelijk speelt bandbreedte een rol bij distributie via de DVB-C uitzendnorm. De komende ontwikkelingen in deze competitieve markt zullen ongetwijfeld van invloed zijn op de kijkervaring van de Nederlandse tv-kijkers.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal