Direct naar de inhoud.

Zangeres Anita Berends zondag te gast bij RTV1 Piratencafé

  • door:
  • op:
Anita Berends and The White Wings in 1977 | Foto: Anita Berends

VEENDAM – Aanstaande zondag tussen 19:00 uur en 20:00 uur verwelkomen presentatoren Emmo Spieard, Anthony Hooijer en Patrick Brinks van het radioprogramma RTV-1 Piratencafé zangeres uit Bellingwolde als gast in hun radioprogramma. Anita Berends, uit Bellingwolde werd bekend als één van de populairste regionale artiesten in de jaren 70 en 80, en kreeg veel waardering van het publiek en de pers.

Anita Berends
Anita Berends is een zangeres uit Bellingwolde, een dorp in de provincie Groningen. Ze is geboren in 1963 en begon haar muzikale carrière in 1976 met de single Oude Kees was postbode. Ze heeft in totaal 10 singles op cd en 1 lp uitgebracht, vooral met Nederlandstalige liedjes.

“Mijn eerste orkestje waar ik in zong toen ik 14 jaar oud was heette Anita and The White Wings. Later Anita en the Blackbirds waarmee mijn singel “Ik zou graag cowboy willen wezen” is uitgebracht. Toen ik 18 jaar was, ben ik solo gaan zingen en kwam in shows met Corry Konings en Vader Abraham. Een super leuke ervaring”, vertelt Anita Berends. Ze werkte ook samen met andere regionale artiesten, zoals The Black Birds, Peter Broesder en Aly Goeree. In 1980 heeft Anita Berens de bekende plaats ‘Oma’s bijbel’ uitgebracht.

Jaren 70 en 80
Ze is begonnen als een talentvolle zangeres die opviel door haar heldere stem en haar gevoel voor humor. Ze zong over het leven in het noorden van Nederland, met een knipoog naar de lokale cultuur en tradities. Ze werd bekend als een van de populairste regionale artiesten in de jaren 70 en 80, en kreeg veel waardering van het publiek en de pers. Ze werd ook wel de parel van het noorden genoemd, naar een van haar bekendste liedjes.

Ze is een artiest die veel mensen heeft geïnspireerd en vermaakt met haar muziek. Ze heeft een eigen stijl en een eigen geluid, die nog steeds herkenbaar en geliefd zijn. Ze is een voorbeeld van een succesvolle en veelzijdige zangeres uit Groningen.

Het interview met Anita Berends is aankomende zondag te beluisteren op de radio bij RTV1 tussen 19:00 uur en 20:00 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal