Direct naar de inhoud.

Sinterklaas wordt opnieuw uitgezwaaid tijdens Uittocht in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Sinterklaas bekijkt een optreden van Regelpiet tijdens de vorige uittocht © Centrum Stadskanaal/CreAgency

STADSKANAAL – Na het grote succes van de uittocht van Sinterklaas in Stadskanaal vorig jaar, gaat de organisatie ook dit jaar weer een uitzwaaimoment voor de Goedheiligman en zijn pieten organiseren. Dat zal gebeuren op de dag na pakjesavond, namelijk 6 december. 

Nadat Sinterklaas om 18.00 uur aankomt op zijn paard bij het Raadhuisplein, zal Regelpiet samen met de danspieten nog een feestje bouwen met de kinderen. Ook zullen er nog andere spectaculaire dingen gebeuren. Rond 18.30 uur zal Sinterklaas weer op Ozosnel stappen en zal hij in een stoet met pieten, een band en twirlers de route afleggen naar de boot toe. Kinderen en ouders kunnen net als vorig jaar weer aansluiten in de verlichte stoet. 

‘Dag Sinterklaasje’

Als de stoet is aangekomen bij de boot zal er op de kade nog een keer “Dag Sinterklaasje” gezongen worden, waarna de Goedheiligman met zijn pieten vertrekt richting Spanje. Dat zal rond 19.30 uur zijn. De kinderen kunnen dan snel naar huis en met een gerust hart gaan slapen, want Sinterklaas is nu toch echt vertrokken. 

Verlichting

De kinderen kunnen een lampion knutselen om in het donker achter Sinterklaas mee te lopen. Een voorbeeld van een lampion is te downloaden op de website hetgroteboekvansinterklaas.nl onder het kopje evenementen. Ook zagen we vorig jaar dat veel kinderen lichtjes in hun haren hebben gedaan. Dat zag er zo leuk uit dat de Sint dit jaar hoopt dat dit nog een keer zal gaan gebeuren. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal