Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn verlengt crisisnoodopvang vluchtelingen tot januari 2025

  • door:
  • op:
PKN-kerk ‘Het Tussendiep’ in Nieuw-Buinen is een van de locaties waar de vluchtelingen opgevangen worden | Foto: PKN Gemeente Nieuw-Buinen

BORGER-ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn heeft de crisisnoodopvang van vluchtelingen uit Ter Apel verlengt tot januari 2025. De gemeente kreeg eerder al verzoeken van het COA om de opvang te verlengen tot januari volgend jaar. Het gaat om vluchtelingen die niet in het aanmeldcentrum in Ter Apel terecht kunnen vanwege ruimtegebrek.

Borger-Odoorn vangt sinds september 2022 vluchtelingen op in de crisisnoodopvang. Op dit moment worden 46 vluchtelingen opgevangen in een groepsaccommodatie bij Camping Exloo, de units bij het gemeentehuis, een woonhuis in Odoorn en de PKN Kerk in Nieuw-Buinen. In Drents verband worden in totaal 450 vluchtelingen opgevangen.

Opvang verloopt probleemloos

Wethouder Bernard Jansen (Leefbaar Borger-Odoorn) ziet dat de opvang in Borger-Odoorn probleemloos verloopt. ‘Zij krijgen begeleiding bij het vinden van werk, leren de Nederlandse taal en doen mee met allerlei activiteiten in de buurt. De vluchtelingen die nu in een van de vier kleinere opvanglocaties zitten, kunnen met deze verlenging voorlopig in Borger-Odoorn blijven. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan de asielopvang, zolang het COA plaatsen tekortkomt.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal