Direct naar de inhoud.

Eerste Veendammer sport- en cultuurgala smaakt naar meer

 • door:
 • op:
Jos Kraan presenteerde het eerste sport- en cultuurgala in Veendam. | Foto: Hemmo Kuiper/RTV1

VEENDAM – Het eerste Veendammer sport- en cultuurgala dinsdagavond in VanBeresteyn was een groot succes. In negen verschillende categorieën werden prijzen uitgereikt aan sport- en cultuurhelden. Met ruim 400 bezoekers was de avond volledig uitverkocht.

Wethouder Henk Jan Schmaal reikte de Breedtesportprijs en de Hart voor Cultuurprijs uit aan het Zechstein Zwemtoernooi en Jack Horst.  ‘De volle zaal tijdens het gala heeft bewezen dat sport en cultuur leven in Veendam. Waardevol ook dat zo’n evenement in vanBeresteyn wordt georganiseerd. Al met al een fantastische avond met bijzondere winnaars in zowel de sport als de cultuur categorieën. Daar kunnen we als gemeente trots op zijn,’ aldus Schmaal.

Meer dan 6000 stemmen

Voor alle categorieën werden meerdere personen, teams en verenigingen aangedragen die kans maakten op de eerste prijs per categorie. Via de Veendam Beweegt App zijn meer dan 6000 stemmen uitgebracht. Uiteindelijk kozen Angelo Cijntje (oud topsporter, BV Veendam), Jan Hayo Schipper (voormalig Teamleider Sport bij gemeente Veendam), Lonneke Uneken (topsport wielrenner), Vanja van Guldener (directeur vanBerensteyn) en Celine Vister (conservator bij Veenkoloniaal museum) de winnaars uit de drie genomineerden.

De winnaars

 • Uniek sporter van het jaar 2023
  Gallyon Mulder
 • Team van het jaar 2023
  Veendam 1894 JO-15
 • Lokaal sporter van het jaar 2023
  Steffi Menzinga
 • Topsporter van het jaar 2023
  Lars van Oostrum
 • Breedtesportprijs 2023
  Zechstein Zwemtoernooi
 • Hart voor cultuurprijs 2023
  Jack Horst
 • Cultuurtalent van het jaar 2023
  Krzysztof Groen
 • Aanstormend cultuurtalent van het jaar 2023
  Suze Schoenmaker – Wilkens
 • Oeuvreprijs cultuur  2023
  Geert Schreuder


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal