Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:

REGIO – Het eerste weekend van de maand december is aangebroken. Dit weekend staat met name in het teken van Sinterklaasfeesten, waaronder bij in Stadskanaal Noord bij Buurtvereniging t’ Lange End. Daarnaast vindt er op zaterdag de voorstelling “South African Road Trip” bij Theater Geert Teis plaats in Stadskanaal en tot slot vindt zaterdagavond de voorstelling “Tinderella” in Theater vanBeresteyn plaats in Veendam. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Sinterklaasfeest Stadskanaal Noord
Op zaterdag 2 december komt sinterklaas bij Buurtvereniging ’t Lange End in Stadskanaal Noord. Wil je hierbij aanwezig zijn, geef je dan gauw op. Het is voor kinderen van 0 t/m groep 8. Kosten voor deze middag zijn €5.00 voor leden en niet leden. Tijdstip: 14.00-15.00 uur met aansluitend een fotomoment met sint en zijn pieten.

South African Road Trip bij Theater Geert Teis in Stadskanaal
Op zaterdag 2 december vindt de South African Road Trip plaats bij Theater Geert Teis in Stadskanaal. Na een reeks succesvolle voorstellingen op Londen West End komt South African Road Trip nu naar het theater met hun gloednieuwe voorstelling: ROOTS!. De voorstelling prikkelt de zintuigen met opzwepende live muziek, een prachtig videodecor en ritmische Afrikaanse dans.

ROOTS! zit boordevol muziek die recht uit het hart komt. Ga mee op een unieke en authentieke reis door Zuid-Afrika en laat je onderdompelen in de rijke tradities van de prachtige Xhosa cultuur.

De voorstelling begint om 20:00 uur in het Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Nilgün Yerli in vanBeresteyn in Veendam
Nilgun Yerli is weer terug in Nederland, in het theater en vooral bij zichzelf. Er is de laatste twintig jaar veel gebeurd in haar leven. Ze emigreerde naar Istanbul, New York en London, voelde zich nergens zo thuis als hier en kwam terug. Getrouwd, moeder, gescheiden, werkeloos. Inmiddels vijftig jaar oud, maar geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt. Wat doe je dan?

In ‘Tinderella’ gaat ze op zoek naar de Grote Liefde en daarmee naar zichzelf. Gaandeweg de voorstelling komt ze uit bij het gewone leven dat natuurlijk helemaal niet gewoon is. Want in die wereld van de kleine liefde, daar is gewoon alles al. Je moet het alleen zien, léren zien.

Op zaterdag 2 december komt Nilgun Yerli in Theater vanBeresteyn in Veendam met haar voorstelling “Tinderella”. De voorstelling vindt plaats op 2 december en begint om 20:15 uur.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal