Direct naar de inhoud.

Geslaagd Sinterklaasfeest in Stadskanaal Noord

  • door:
  • op:
Sinterklaasfeest bij Buurtvereniging ‘Lange End in Stadskanaal Noord | Foto: Buurtvereniging ’t Lange End

STADSKANAAL – Op zaterdag 2 december organiseerde Buurtvereniging ’t Lange End het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor kinderen aan de Scheepswerfstraat 5 in Stadskanaal Noord. De kinderen werden ontvangen in het pakjeshuis, waar ook de werkkamer van de Sint bleek te zijn. De inpakpiet heeft de kinderen laten zien hoe je cadeautjes moest inpakken. De Paardenpiet had 4 paarden meegenomen, waar een parcours mee werd gelopen. Volgens de buurtvereniging was het Sinterklaasfeest super geslaagd. “We hebben allemaal blije kindergezichtjes gezien en daar doen wij het met elkaar allemaal voor”, vertelt Buurtvereniging ’t Lange End aan RTV1.

Het Sinterklaasfeest
Op zaterdag 2 december vierden kinderen het Sinterklaasfeest in buurthuis ‘t Lange End. De kinderen werden ontvangen in het pakjeshuis, waar ook de werkkamer van de Sint bleek te zijn. Nog niet eerder kregen de kinderen een inkijkje in de werkkamer én in het pakjeshuis waar de kunsten van de pieten te zien waren. De Sint was zelfs aan het werk met de Hoofdpiet! Na het roepen van de Sint, was het heel duidelijk dat alle kinderen aanwezig waren en dat de organisatie met het feest konden beginnen.

Inpakpiet
De inpakpiet heeft de kinderen laten zien hoe je cadeautjes moest inpakken. Maar dat lukte niet heel goed. Gelukkig hielp iedereen mee en in een mum van tijd lagen heel veel ingepakte cadeautjes op de tafels. Vervolgens mochten de cadeautjes verstopt worden en zochten de pieten zoveel mogelijk. Sommige cadeautjes waren zo goed verstopt, dat ze onvindbaar waren.

Paardenpiet
De Paardenpiet had 4 paarden meegenomen, waar een parcours mee werd gelopen. Volgens de buurtvereniging waren alle kinderen zijn geslaagd voor deze test. Sommige paarden waren erg wild! Daarna kregen alle kinderen een bord met pepernoten die ze moesten opeten met de handen op de rug.

Bingo
Tot slot verzorgde de Sint een bingo. “Wat was het spannend, maar even naar 3 uur hoorden we BINGO! De winnaar mocht als eerste in de Sintwinkel een cadeau uitkiezen. Daarnaast mochten de andere kinderen daarna een cadeau uitkiezen”, vertelt de organisatie aan RTV1.

Geslaagd Sinterklaasfeest
Volgens de buurtvereniging was het Sinterklaasfeest super geslaagd. “Wat zijn wij als buurtvereniging blij met alle vrijwilligers die ons hebben geholpen en het Sinterklaasfeest weer tot een groot succes hebben laten verlopen. We hebben allemaal blije kindergezichtjes gezien en daar doen wij het met elkaar allemaal voor”, aldus de buurtvereniging. Allemaal gingen kinderen vrolijk naar huis met in hun handen een mooi cadeau en pepernoten.

De buurtverenging is van plan om ook volgend jaar een Sinterklaasfeest te gaan organiseren in het buurthuis aan de Scheepswerfstraat 5 in Stadskanaal Noord.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal