Direct naar de inhoud.

Kerstboom siert centrum Stadskanaal: ‘Ik wil extra gezelligheid’

  • door:
  • op:
De kerstboom in het donker op het Menistenplein © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – Wie afgelopen weekend gewinkeld heeft in Stadskanaal zag de grote kerstboom op het Menistenplein al staan. Het winkelende publiek kon niet om de nieuwe sfeerdecoratie heen. De kerstboom blijft nog een tijd staan, want tot Driekoningen zal de versierde boom het Menistenplein vullen.

Roy Schulte is initiatiefnemer van deze sfeeractie. ‘Ik wil graag extra gezelligheid op straat in deze tijd’, begint de ondernemer. ‘Deze boom kan door de juiste samenwerking ieder jaar weer worden gebruikt, dus het is hartstikke duurzaam en mooi.’

Tekst gaat verder onder video

Een sfeerimpressie van de Kerstboom op het Menistenplein

De horecaondernemer die zelf zijn onderneming aan het Menistenplein heeft, vond het niet moeilijk om geldschieters te vinden voor het project. ‘Ik heb een rondje gebeld naar klanten en bedrijven die ook altijd lekker positief zijn. We hebben dit met elkaar in een uurtje gefixt!’

Voor dit jaar is de boom nog iets kleiner dan de planning was. ‘De boom is nu 10,5 meter hoog, maar volgend jaar komt er een extra laag bij en is de kerstboom meer dan twaalf meter.’

Uitbreiding

Schulte merkte afgelopen weekend de gezelligheid door zo’n boom en wil daarom ook in de toekomst gaan uitbreiden met het aantal bomen. ‘Het zou leuk zijn als we bijvoorbeeld met de scholen in Stadskanaal zelf nog één gaan bouwen.’

Aankomende woensdag wordt de boom helemaal afgewerkt, nadat de mensen de boom afgelopen vrijdag de hele dag hebben opgetuigd. ‘Woensdag worden de puntjes op de i gezet’, zo sluit een enthousiaste Schulte af.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal