Direct naar de inhoud.

Nominaties Breedtesportprijs bekend: Zechstein en Roek

  • door:
  • op:
Roek (L) en het Zechstein zwemtoernooi zijn genomineerd voor de breedtesportprijs © RTV1/Pixabay

STADSKANAAL/VEENDAM – De nominaties voor de breedtesportprijs zijn afgelopen week bekend gemaakt. Elke gemeente kon één kandidaat aandragen om mee te dingen naar de prijs. De Breedtesportprijs Groningen wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots, die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de breedtesport in de provincie.

De gemeente Stadskanaal heeft Ferry Roek aangedragen als Breedtesportprijs kandidaat. Volgens de jury is hij een bevlogen inwoner die altijd positief bijdraagt aan het sportklimaat. ‘Op dit moment met rolstoelhandbal, maar daarnaast is hij ook kwartiermaker in een coalitie, waardoor een beachsportclub is ontstaan. Hij was een van de grondleggers van het Beachpark Stadskanaal en haalde het NK Beachhandbal naar Stadskanaal.’

Vanuit de gemeente Veendam is het Zechstein zwemtoernooi genomineerd. ‘ZPC Bubble organiseert l 45 jaar het Zechstein zwemtoernooi voor jong en oud uit Duitsland en Nederland.’ De jury zegt dat het toernooi een begrip is in de zwemwereld waar zwemmers elk jaar naar uitkijken. Er deden afgelopen weekend maar lieft 550 zwemmers mee aan het toernooi. ‘Zowel een sportief als gezellig evenement met onder andere het logeren van alle deelnemers in de Sorghvliethal in Veendam en het daarbij behorende feest.’

Naast deze twee kandidaten leveren de andere gemeenten ook hun kandidaat aan. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Sportgala Groningen op 11 december in Martiniplaza.

In de categorie sporttalent is judoka Lars van Oostrum uit Wildervank genomineerd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal