Direct naar de inhoud.

Muziektheater De Kanaalstreek krijgt subsidie van Provincie

  • door:
  • op:
Repetitie Oliver! in Theater Geert Teis in Stadskanaal | Foto: Mart Andries/RTV1

STADSKANAAL – Muziektheater De Kanaalstreek krijgt een subsidie van €10.000,- van de provincie Groningen voor de nieuwe productie Petticoat. De subsidie is afkomstig uit de regeling Amateurkunst, Cultuurparticipatie en Erfgoed.

In november 2024 staan er voorstellingen gepland in het Knoalster Theater Geert Teis, De Klinker in Winschoten en het Kielzog in Hoogezand.

De musical Petticoat gaat over een Gronings meisje dat van het platteland naar de grote stad verhuist. Ze belandt in de showbizzwereld waar ze moet vechten tegen vooroordelen over noorderlingen. Haar doorzettingsvermogen wordt telkens op de proef gesteld. Is iemand uit de provincie stug, kneuterig, argwanend of juist burgerlijk?

Zingen en acteren

Muziektheater de Kanaalstreek verwacht met deze musical een grote groep acteurs en zangers uit de regio aan te trekken. Ze willen vooral talentvolle jeugd een podium geven en kennis laten maken met het verenigingsleven. De deelnemers krijgen scholing in zang en acteertechniek. Op musicalgebied is er weinig aanbod in Stadskanaal en omstreken. Deze productie moet een breed publiek aanspreken. Het muziektheater wordt geproduceerd door onder andere Jesse Palsgraaf, in oktober 2023 nog winnaar van de Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal