Direct naar de inhoud.

N34 aanstaande zaterdag gesloten vanwege ‘onveilige bomen’

  • door:
  • op:
30 beuken worden verwijderd op dit deel van de N34 © Provincie Drenthe

N34 – De N34 is komende zaterdag afgesloten tussen de aansluitingen Exloo en Klijndijk. Dit omdat bij Odoorn er een aantal bomen worden verwijderd. Bijna de hele dag wordt het doorgaande verkeer omgeleid.

De provincie haalt de bomen weg omdat dat deze in zeer slechte staat verkeren. De vrees bestaat dat de bomen voor onveilige verkeersituaties kunnen zorgen. In totaal worden er 30 beuken weggehaald. In het voorjaar van 2024 wordt ditzelfde aantal bomen teruggeplaatst. In plaats van beuken komen er op deze plek dan linden, eiken en grove dennen te staan. Dit omdat deze bomen in de toekomst beter bestand zijn tegen droogte.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 06.00 en 24.00 uur. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N376, N374 en N381.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal