Direct naar de inhoud.

Dertig asielzoekers overnachten in noodtent Stadskanaal

  • door:
  • op:
Bedden in de nieuwe noodtent in Stadskanaal © Jelmer Wijnstra/RTV1

STADSKANAAL – Dertig asielzoekers zijn donderdagavond vanuit Ter Apel overgebracht naar de tijdelijke nachtopvang in Stadskanaal. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan het ANP. 

De noodopvang in Stadskanaal was donderdag voor het eerst geopend. De locatie moet het aanmeldcentrum ontlasten. Al bijna twee maanden sliepen asielzoekers daar noodgedwongen op matrassen of stoelen in onder meer de wachtruimtes van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

In Stadskanaal zijn verwarmde tenten neergezet met plek voor tweehonderd mensen. Het is niet precies bekend hoeveel mensen er nu in Ter Apel verblijven, maar asielzoekers die ’s avonds of ’s nachts nog bij het aanmeldcentrum arriveren worden in principe naar de locatie in Stadskanaal gebracht, met uitzondering van kwetsbare mensen. De volgende dag keren ze dan terug naar Ter Apel.

Het is de bedoeling dat de wachtruimtes in het aanmeldcentrum niet meer worden gebruikt om de nacht door te brengen. De Inspectie Justitie en Veiligheid en de GGD in Groningen hebben geconcludeerd dat die ruimtes onder meer onhygiënisch zijn en niet brandveilig.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal