Direct naar de inhoud.

Feestelijke opening nieuwe RTV1 studio in Veendam

  • door:
  • op:
Het nieuwe mengpaneel in de studio van RTV1 © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Een moment van opwinding en vreugde overspoelde de vrijwilligers van lokale omroep RTV1 afgelopen donderdag, want na intensieve inspanningen werd de gloednieuwe studio in Veendam officieel geopend. De inzet van vele vrijwilligers resulteerde in een prachtige ruimte die, volgens oud-voorzitter Wim Dussel, “geweldig, echt geweldig prachtig” is.

De nieuwe studio, gelegen bij het sportcentrum van Ron Haans, belooft niet alleen een technisch geavanceerde omgeving voor de omroep, maar opent ook de deuren naar nieuwe mogelijkheden voor samenwerking. Dussel, die eerder de oude studio op een industrieterrein beschreef als “onzichtbaar,” benadrukte het potentieel van de nieuwe locatie in het hart van Veendam.

“Ik was hier al eventjes geweest toen we de eerste bezichtiging hadden. Toen leek het een beetje klein, maar nu dacht ik, potverdikke, jullie hebben er iets moois van gemaakt,” zei Dussel. De nabijheid van de studio tot het sportcentrum maakt het niet alleen handig voor de voormalige voorzitter, maar opent ook de deur naar samenwerking met de sportschool.

Met plannen voor zichtbaarheid in Veendam hoopt RTV1 lokale betrokkenheid te vergroten. De nieuwe studio, naast een subsidie voor betaalde journalisten, zal worden gebruikt om twee journalisten en een fotograaf in te zetten, wat de lokale zichtbaarheid moet vergroten.

“We willen graag samen met deze sportschool dingen bereiken. Met de nieuwe studio en een team van journalisten gaan we ons volledig inzetten om zichtbaarder te zijn in Veendam. Dat is wat we hier willen bereiken,” aldus de huidige voorzitter Henk Otter.

Deze mijlpaal markeert niet alleen de technologische vooruitgang voor RTV1, maar ook een nieuwe fase van betrokkenheid en interactie met de lokale gemeenschap in Veendam. De vlaggen wapperen voor de sportschool, en met de scherpe schaar van samenwerking hopen ze alle tegenstrijdigheden en hindernissen te overwinnen op weg naar een stralende toekomst voor RTV1 in de Veenkoloniën-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal