Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Kerstverlichting in het centrum van Borger, verzorgd door Ondernemers Borger | Foto: Be Kuipers

REGIO – Het tweede weekend van de maand december is aangebroken. Dit weekend staat met name in het teken van de kerstmarkt in Borger, het Volkskerstzang in de Antonius Parochie in Musselkanaal en de voorstelling ´A Trip To Ballygonefishin´ in Theater vanBeresteyn in Veendam. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Kerstmarkt in Borger
Dit jaar wordt er voor de 13e keer een kerstmarkt georganiseerd in Borger. In het rondje Grote Brink – Achter de Brink vindt u jaarlijks op de eerste zaterdag na Sinterklaas de gezelligste kerstmarkt van Borger. Met vele kramen gevuld met prachtige kerstbloemstukken, versnaperingen en allerlei snuisterijen. De Kerstmarkt is op zaterdag 9 december van 12 uur tot 19.30 uur in het centrum van Borger.

Volkskerstzang in de Antonius Parochie in Musselkanaal
Op 10 december om 19:00 organiseert Samen Kerk weer een Volkskerstzang In Musselkanaal. Medewerking van Chr muziekvereniging Amicitia, Chr Mannenkoor Crecendo Winschoten en Ds Folkert Rinkema. Er is veel ruimte voor samenzang met mooie bekende Kerstliederen. De dienst is laagdrempelig en een mooie gelegenheid om eens iemand mee te nemen. Na afloop is er gelegenheid een kop koffie te drinken.

Voorstelling ´A Trip To Ballygonefishin´ in Veendam
Op zaterdag 9 december vindt de muziek- en dansvoorstelling ‘A Trip To Ballygonefishin´ plaats in Theater vanBeresteyn in Veendam. Opzwepende ritmes, benen die van elastiek lijken, hoge sprongen en een strakke bovenlichamen: Ierse dans heeft bijna iets magisch. Dankzij spektakels als Riverdance en Lord of the Dance maakte een groot publiek er kennis mee. Celtic Sparks treedt in de voetsporen van deze wereldberoemde shows en presenteert een avond vol Ierse muziek en dans. Voor hun debuut ‘A trip to Ballygonefishin’ bundelt een groot aantal getalenteerde Nederlandse muzikanten en dansers de krachten met als resultaat een voorstelling vol vingervlug spel, oorstrelende zang en dans waar de vonken van afspatten. Het programma bestaat uit originele composities en choreografieën en een ruime variatie aan muziek, van zoetgevooisde Keltische ballades tot de bekende roffelende tapdans. De voorstelling begint om 20:15 uur.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.




-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal