Direct naar de inhoud.

Nieuwe dienstregeling: Dit verandert er in het OV voor jou

  • door:
  • op:
Verschillende bussen op een rij © Harrie Schutte/RTV1

REGIO – Het tweede weekend van december staat vaak in het teken van een nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in de regio. Arriva laat geen wijzigingen doorvoeren voor het treinverkeer vanuit Veendam. Qbuzz voert daarentegen verschillende wijzigingen door voor de buslijnen door de Veenkoloniën.

Lijn 13 Veendam – Winschoten

Er gaat een extra vroege rit rijden van Meeden naar Veendam, aankomst rond 07:00 uur. De laatste rit in beide richtingen vervalt.

Lijn 14 Stadskanaal – Winschoten

Alle ritten worden overdag in het weekend en op zaterdagavond voortaan met een grote bus in plaats van een 8-persoonsbus gereden.

Lijn 23 Veendam – Winschoten

Alle ritten gaan rijden met een grote bus. Iedere dag rijden extra vroege ritten vanuit de Pekela’s naar Veendam en Winschoten. Iedere dag rijdt een extra late rit (vertrek om 00:34 uur) uit Winschoten naar de Pekela’s.

Lijn 59 Exloo – Gieten

De laatste rit in beide richtingen vervalt.

Lijn 71 Veendam – Stadskanaal

Op werkdagen wijzigen overdag de vertrektijden richting Stadskanaal ongeveer een halfuur. Hierdoor rijdt samen met Qliner 310 twee keer per uur een bus vanaf het station in Veendam naar Sorghvliet en Wildervank. Door deze aanpassing vervalt wel de overstap op lijn 74 in Stadskanaal. Reizigers van Veendam naar Emmen kunnen ook sneller via Gieten reizen met Qliner 310 en Qliner 300. Reizigers uit de noordelijk Stadskanaal kunnen ook met lijn 24 reizen.

Lijn 73 Stadskanaal – Emmen

Op zondag rijden extra vroege ritten op lijn 73: om 08:02 uur uit Stadskanaal en 09:05 uur uit Emmen.

Lijn 74 Stadskanaal – Emmen

Door wijzigingen in de dienstregeling rijdt lijn 74 in Stadskanaal niet meer altijd door als lijn 71. Reizigers van Musselkanaal naar de halte Gasselterbrug/Ziekenhuis kunnen vanaf busstation Stadskanaal ook lijn 24 en 312 nemen.

Lijn 77 Bareveld – Gieten

Alle ritten rijden voortaan met een 8-persoonsbus en volgens de korte route in Gieten.

Lijn 107 Stadskanaal – Groningen

In de ochtendspits rijden er twee extra ritten van Stadskanaal naar Zernike speciaal afgestemd op de collegestarttijden op Zernike van 09:30 en 10:30 uur.

Lijn 173 Stadskanaal – Emmen

Er rijdt in de ochtendspits een extra rit van Ter Apel naar Emmen en een extra middagrit van Emmen naar Ter Apel. De rit in de ochtendspits van Emmen naar Stadskanaal rijdt tot Ter Apel.

Lijn 310 Assen – Veendam

In de middagspits rijden minder ritten tussen Gieten en Veendam; de bus gaat dan nog een keer per uur rijden. Doordat lijn 71 op andere tijden gaat rijden, blijft op werkdagen overdag wel twee keer per uur een bus rijden tussen Wildervank en station Veendam. Tussen Assen en Gieten rijdt Qliner 310 vanaf 18:00 2x keer per uur.

Op zaterdagavond rijdt de laatste rit in beide richtingen een uur later.

Lijn 312 Stadskanaal – Groningen

Op werkdagen voor en na de spits rijdt lijn 312 langer vier keer per uur in plaats van twee keer per uur. Daarnaast rijdt op zaterdagavond een extra late rit in beide richtingen tussen Stadskanaal en Gieten.

Daarnaast rijden twee extra ritten op lijn 107 van Stadskanaal naar Zernike. Deze vertrekken om 8:15 en 9:15 uur uit Stadskanaal en komen voor de collegeblokken van 9:30 uur en 10:30 uur aan op de campus. Om op tijd op Zernike te zijn, kunnen studenten hierdoor een kwartier later uit Stadskanaal vertrekken.

Lijn 510 Stadsbus Veendam

De halte Rietgors wordt opgenomen in de dienstregeling.

Lijn 512 Buurtbus Stadskanaal – Sellingen

Er zijn kleine aanpassingen in de vertrektijden om de aansluiting in Stadskanaal op lijn 312 te verbeteren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal