Direct naar de inhoud.

D66 stapt uit coalitie Veendam na opstappen wethouder Annelies Kleve

  • door:
  • op:
Annelies Kleve. | Foto: Gemeente Veendam

Annelies Kleve stapt per direct op als wethouder in Veendam. Er is geen vertrouwen om binnen het college nog langer de verantwoordelijkheid te dragen voor het beleid. Voor de fractie van D66 is dit de reden om ook uit de coalitie met Gemeentebelangen, PvdA en de VVD te stappen.

Annelies Kleve had onder andere onderwijs, schuldhulpverlening, werkgelegenheidsbeleid en cultuur in haar portefeuille. Vorig jaar loodste Kleve nog een plan voor verbetering van de schoolgebouwen door de raad. Ook boekte ze goede resultaten met vroegsignalering bij schulden en verlaagde ze de leeftijd voor de peuteropvang.

‘Voor Veendam is het verdrietig dat een kundig en geliefd bestuurder vertrekt en voor D66 is het heel jammer om een wethouder als Annelies kwijt te raken,’ zo laat fractievoorzitter Hanneke Schoenmaker-Tiems weten. ‘De fractie van D66 zal zich in de gemeenteraad uiteraard blijven inzetten voor deze punten, net als voor alle andere punten uit het verkiezingsprogramma.’

‘Compromissen moeten resultaten opleveren’

Schoenmaker-Tiems is trots dat D66 als kleine fractie in Veendam altijd een bijdrage kon leveren aan het bestuur van de gemeente. ‘Als je in de politiek iets voor elkaar wilt krijgen moet je soms compromissen sluiten. Dat geldt zeker als kleine partij in een coalitie. Die compromissen moeten resultaten opleveren die de moeite waard zijn. Nu onze wethouder binnen haar portefeuille niet ongehinderd kan werken aan de onderdelen uit het coalitieakkoord die wij belangrijk vinden, zien wij helaas geen andere mogelijkheid dan uit de coalitie te stappen.’

Reactie van het college

Het college heeft een reactie gegeven op het vertrek van Kleve. ‘Het college van de gemeente Veendam is maandagochtend verrast door het ontslag van wethouder Annelies Kleve en betreurt dat ze deze stap heeft genomen. Het college respecteert het besluit van Annelies Kleve en bedankt haar voor de inzet de afgelopen 5 jaar. Het college gaat zich beraden op de ontstane situatie.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal