Direct naar de inhoud.

Drouwen’s toneelvereniging Vriendenkring bruist van activiteiten

  • door:
  • op:
Vriendenkring warmt op voor het komende hoogseizoen © Sjoerd Looijenga

DROUWEN – De leden van toneelvereniging Vriendenkring in Drouwen beleven drukke maar opwindende tijden, met hoogseizoenactiviteiten die niet alleen het podium betreffen. Sjoerd Looijenga, een betrokken lid van de vereniging, deelt de opwinding over de komende festiviteiten.

Het hoogtepunt van de maand december is ongetwijfeld de jaarlijkse oliebollenactie op oudejaarsdag, waarbij het Meester Hekmanhoes het epicentrum wordt van zoete lekkernijen. “Vanaf 5.00 uur in de ochtend zijn onze bakkers al druk in de weer. We verkopen deze heerlijke oliebollen om het dorpshuis financieel te ondersteunen,” legt Sjoerd Looijenga uit. De ‘oudejaars-reünie’ trekt jaarlijks veel bezoekers die niet alleen hun bestelde oliebollen komen ophalen, maar ook genieten van de gezellige sfeer.

Lachen op Hawaï

In januari belooft Vriendenkring opnieuw spektakel met hun toneeluitvoeringen op de zaterdagen 20 en 27, waar ze ‘Gedraai op Hawaï’ zullen opvoeren. Geschreven door Marianne van de Geer, belooft deze klucht in drie bedrijven veel hilariteit. “Het voelt als vakantie om te repeteren voor deze toneeluitvoeringen. Het speelt zich af op een prachtig zandstrand, dus zelfs de repetities voelen als een tropisch avondje uit,” aldus Looijenga.

Hemmeltied Avontuur

Vriendenkring betreedt ook het bekende Radio Drenthe programma ‘Hemmeltied’ op zaterdag 16 december. “We nemen deel aan verschillende onderdelen, van een quiz tot een culturele bijdrage en een vrolijk nieuwsblokje. Het wordt een spannende strijd om de ‘Hemmelkamp-bokaal’,” enthousiasmeert Looijenga. Voorzitter Tanja Bode, samen met het oudste en jongste lid Marij van de Heuvel en Karstijn Rozenveld, wordt geïnterviewd tussen 9.15 en 12.00 uur, live op Radio Drenthe.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal