Direct naar de inhoud.

Kerst kerkdiensten in Pagedal: Een feest voor iedereen

  • door:
  • op:
Insight Worship Kerst is al uitverkocht © Insight Worship

STADSKANAAL – In de aanloop naar de feestdagen zijn er voor de tiende keer een reeks Kerst kerkdiensten georganiseerd in Stadskanaal. Aankomend weekend zal de sporthal weer omgetoverd worden tot een kerkzaal. Per evenent zijn er duizend stoelen beschikbaar die in de voorgaande jaren ook bijna altijd vol zaten.

Bert Heeling, een van de organisatoren, vertelt: “Dit is al de tiende keer dat we dit evenement organiseren, en het blijft bijzonder. Zeker toen we het online moesten doen vanwege de coronapandemie. Maar nu zijn we weer terug, en het groeit eigenlijk elk jaar.”

Tekst gaat verder onder video

Bekijk het hele interview met Bert Heeling hier

Kids Praise

Het evenement, dat plaatsvindt in Pagedal, omvat niet alleen traditionele kerkdiensten, maar ook een speciaal programma voor kinderen genaamd “Kids Praise.” Bert legt uit: “De zaterdagmiddag is echt gericht op kinderen. We hebben een speciaal kinderprogramma bedacht met muziek, sketches en veel humor. Vorig jaar hadden we bijna 800 kinderen, dus het is echt een succes.”

Insight

De zaterdagavond, die meer eigentijds van aard is, biedt een mix van muziek, dans en inspirerende toespraken. Bert voegt eraan toe: “We willen het met Insight laagdrempelig houden. Het is geen traditionele kerkdienst, maar meer een show. We hopen mensen te trekken die normaal gesproken niet naar de kerk gaan.”

Een volle zaal luistert aandachtig naar de spreker van de avond © Insight Worship

Promotie voor het evenement wordt gedaan via verschillende kanalen, waaronder sociale media. Bert merkt op: “Zelfs ik, als ‘boomer,’ gebruik sociale media om mensen te bereiken. We hebben ook promotievideo’s om de sfeer van het evenement over te brengen.”

Gezinsdienst

Wat betreft de zondagochtend, benadrukt Bert dat de gezinsdienst, met de titel “Be Real,” openstaat voor iedereen. “We willen benadrukken dat je kunt komen zoals je bent, zonder je anders voor te hoeven doen. Het is een feest voor iedereen, ongeacht achtergrond of geloof.”

De samenwerking tussen verschillende kerken in de regio heeft de gezinsdienst versterkt. Heeling legt uit: “Het begon eigenlijk met een paar kerken die samen wilden werken. Nu zijn we met zes kerken betrokken, en het groeit elk jaar.”

De dienst heeft ook een speciale spreekster, Annique Veldhuis, op de zondagochtend. Bert legt uit: “Ze is lokaal bekend en heeft ervaring. Haar bijdrage zal een verrassing zijn, maar we hebben goede recensies gehoord.”

Tot slot nodigt Bert iedereen uit om de Kerst kerkdiensten bij te wonen. “Of je nu gelovig bent of niet, iedereen is welkom. En als je komt, krijg je zelfs een kopje koffie na afloop.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal