Direct naar de inhoud.

Moonlight Shopping in Stadskanaal

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Op vrijdag 15 december wordt het Centrum van Stadskanaal gehuld in winterse sferen tijdens Moonlight Shopping. Dit jaarlijks terugkerend evenement is een begrip in Noord Nederland. Al jaren trekken duizenden mensen speciaal voor Moonlight Shopping naar Stadskanaal. Laat je verrassen door de leukste kraampjes, bijzondere activiteiten, livemuziek en diverse thema’s. Vorig jaar heeft het museumschip de Jatrie voor de eerste keer deelgenomen aan de Moonlight Shopping. Dit jaar zijn ze ook aanwezig, maar dan met meer activiteiten. De Moonlight Shopping begint om 18:00 uur en eindigt om 23:00 uur.

De tweede keer
Dit jaar doet de Jatrie voor de tweede keer mee aan de Moonlight Shopping Stadskanaal. “Toen was er voor kinderen de mogelijkheid om kerstballen in te kleuren. Dit jaar is onze tweede editie en hebben we wat meer activiteiten georganiseerd. Door de vorst was het vorig jaar niet mogelijk om het museumschip af te meren aan de Hoofdstraat. Dit jaar gaat dit wel lukken gezien de weesvoorspelling. We liggen nu aan de Hoofdstraat t.h.v. slagerij Klein”, vertelt Jan Hooiveld.

Het ontstaan
De reden waarom ze aanwezig zijn is, omdat de organisatie de Jatrie meer bekendheid willen geven bij het publiek en omdat ze het museumschip volledig hebben gerestaureerd en in stand willen houden met vrijwilligers. “Dit willen we gaan doen zonder bijdragen van overheden of wie dan ook moeten we inkomsten zien te vergaren. Dit doen we tijdens de Moonlight Shopping op een heel erg kleinschalige manier. We doen activiteiten gratis of tegen een hele kleine vergoeding. Door ook wat consumpties te verkopen hopen we wat inkomsten te vergaren”, aldus Hooiveld.

Vorig jaar
Vorig jaar, de eerste keer dat we meededen, was de opkomst enorm meegevallen en ze hopen dat dit jaar te overtreffen door er meer publiciteit aan te geven via de lokale kranten, social media en omdat de activiteiten die ze organiseren veelal zijn gericht op kinderen tot 12 à 13 jaar hopen ze dus de interesse te wekken van die jeugd, waardoor hun ouders ook aan boord van de Jatrie komen. Daarnaast hebben ze alle basisscholen en Welstad aangeschreven.

Gezelligheid voor het hele gezin
Volgens Hooiveld kunnen kinderen t/m de basisschool groep 8 gratis lootjes trekken, ouders van de kinderen kunnen meedoen aan een prijsvraag over cultureel erfgoed in Stadskanaal en daarnaast kunnen kinderen ook op de foto met de kapititein van de Jatrie. “Ook is er chocolademelk met slagroom, broodjes worst, poffertjes, koffie, thee, frisdrank, zakjes chips, gevulde koeken en glühwein aanwezig. Aan boord zijn ook een Kerstman en Kerstvrouw aanwezig en rondom de Jatrie/Hoofdkade loopt een levende sneeuwpop. Daarnaast speelt ook een draaiorgeltje kerstmuziek. Kortom: één en al gezelligheid voor het hele gezin.”, vertelt Hooiveld tegen RTV1.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal