Direct naar de inhoud.

Kelderklasseteam SC Stadskanaal verrast met eigen kerstnummer

  • door:
  • op:
De spelers van SC Stadskanaal 4 zijn druk bezig met hun videoclip © Harrie Schutte/RTV1

STADSKANAAL – Terwijl de meeste voetbalteams in de kelderklasse zich voornamelijk richten op het spelletje op het veld, hebben de heren van SC Stadskanaal 4 dit jaar hun ambities naar nieuwe hoogten getild. Dit seizoen komt het team namelijk niet alleen in actie op het voetbalveld, maar ook in de muziekwereld. De spelers hebben hun krachten gebundeld en brachten een eigen kerstnummer uit, compleet met een feestelijke videoclip.

De inspiratie voor het kerstnummer kwam voort uit de actieve aanwezigheid van het team op Instagram. “We zetten vaak leuke dingen op onze Instagram en tijdens een fotosessie voor het account ontstond het idee om een kerstnummer te maken,” legt Jorik Sikkens, een van de teamleden, uit. Het idee kreeg snel vorm, en al snel waren de heren bezig met het schrijven en opnemen van het nummer.

Bekijk hier de videoclip

De heren van SC Stadskanaal 4 zijn niet alleen actief op het voetbalveld maar hebben ook muzikaal talent in huis. René Bekker, een bestuurslid van de voetbalclub, heeft meerdere Nederlandstalige hits op zijn naam staan, maar was niet betrokken bij het project. “We hebben natuurlijk ambities, en we draaien vaak zijn feestnummers in de kantine. Misschien breken we zelfs nog landelijk door’, lacht de speler van het vierde elftal.

Het kerstnummer, dat met een knipoog wordt omschreven als “niet per se een super nummer,” staat symbool voor de kerstgedachte en de teamgeest van SC Stadskanaal 4. “Het mooie is niet per se het nummer zelf, maar de groep waarmee je het maakt. Het zijn allemaal vrienden van elkaar, en om dat dan samen te doen, maakt het extra leuk.”

Hoewel het kerstnummer misschien niet direct een landelijke doorbraak krijgt, hopen de heren dat het vooral bij henzelf en hun families een blijvende indruk achterlaat. “Ik hoop gewoon dat we over 30 jaar terugkijken en kunnen lachen, en denken: ‘Wij zijn toch het team dat de domme ideeën had maar toch echt deed,” besluit Sikkens.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal