Direct naar de inhoud.

Brongers wordt opvolger van Riksen als voorzitter bij kunstenschool

  • door:
  • op:
Brongers krijgt de voorzittershamer overhandigt door huidig voorzitter Riksen © Eigen foto

STADSKANAAL – Na twee volle termijnen als voorzitter van het bestuur van Kunstenschool ZG draagt Harm-Jan Riksen per 1 januari 2024 de voorzittershamer over aan Goziena Brongers. De officiële overdracht vond plaats met een symbolisch ritueel, waarbij de speciaal ontworpen voorzittershamer werd overhandigd.

Harm-Jan Riksen vervulde gedurende acht jaar, van 2016 tot en met 2023, met toewijding het voorzitterschap van Kunstenschool ZG. Zijn bijdrage aan de ontwikkeling en groei van de culturele instelling is van onschatbare waarde geweest. Onder zijn leiding heeft de kunstenschool diverse initiatieven en projecten ontplooid, waardoor het een centrale rol in de lokale gemeenschap heeft verworven.

De fakkel wordt nu overgedragen aan Goziena Brongers, die op 1 januari 2024 officieel aantreedt als de nieuwe voorzitter. Brongers is geen onbekende voor Kunstenschool ZG; tot 2022 bekleedde zij de positie van wethouder van Stadskanaal, met cultuur in haar portefeuille. Als wethouder stond zij aan de basis van het succesvolle jongerenproject ‘Kunstenschool in de Wijk’.

Symbolisch moment

Het symbolische moment van de overdracht betrof niet alleen het stokje, maar ook de daadwerkelijke overdracht van de voorzittershamer. Deze hamer, vervaardigd uit Amerikaans noten- en lindenhout en geplaatst in een red ceder kist, is speciaal ontworpen door George van Engelen.

Goziena Brongers toonde haar enthousiasme over de nieuwe rol: “Ik ben erg enthousiast om de rol van voorzitter te mogen vervullen, omdat de culturele activiteiten van Kunstenschool ZG heel belangrijk zijn voor het onderwijs en de individuele talentontwikkeling, en niet te vergeten het plezier dat eraan te beleven is. Ik wil daarom graag bijdragen aan het in stand houden van een voorziening als Kunstenschool ZG en de verdere ontwikkeling hiervan in de toekomst.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal