Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
De kerstboom in het donker op het Menistenplein © Rutger Breider/RTV1

REGIO – Het vierde weekend van de maand december is aangebroken. Dit weekend staat met name in het teken van het kerstconcert in Theater vanBeresteyn in Veendam, Herderstocht Onstwedde en het kerstconcert “MidWinter Voices” bij Pand 405 Music in Valthermond. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Kerstconcert Theater vanBeresteyn in Veendam
Op zaterdag 23 december verzorgen Erwin de Vries en zijn band De Zunderlingen een kerstconcert in Theater vanBeresteyn in Veendam. Het wordt een éénmalige voorstelling in de noordelijke theaters, dit kerstconcert met louter eigen geschreven Groningstalige liedjes van zanger/tekstschrijver Erwin de Vries en zijn band De Zunderlingen. Het wordt ook een unieke voorstelling over de Kerst, met verrassende kerstliedjes, en hier en daar het bekendere werk van deze roodharige blootsvoetse singer-songwriter die al meer dan 30 jaar op de planken staat. Het wordt weer als vanouds genieten op deze avond, waarin het kerstgevoel de overhand zal krijgen, schrijft de organisatie op hun website.

Het kerstconcert begint om 20:15 in Theater vanBeresteyn in Veendam.

Herderstocht Onstwedde
Op zaterdag 23 december 2023 vindt de derde editie van de Herderstocht in Onstwedde plaats. Een sfeervolle avondwandeling door Onstwedde waarin je het Kerstverhaal van dichtbij kunt zien, horen en beleven. Volg de lichtjes langs Romeinse soldaten, herders, engelen en meer! Onderweg worden prachtige kerstliederen gezongen.  Op het terrein aan de Kerklaan, dat in Kerstsfeer is ingericht, zijn warme dranken en lekkernijen verkrijgbaar. De toegang is €2,- per persoon, en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Om goed zorg te dragen voor de levende dieren die een rol spelen tijdens de tocht is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen.

De Herderstocht start om 16:00 uur aan de Kerklaan in Onstwedde.

Kerstconcert “MidWinter Voices” bij Pand 405 Music in Valthermond
In de sfeer van Kerst presenteert Helene Neijmeijer in Pand 405 Music, Expo & Art het kerstconcert “MidWinter Voices” met haar muziekvrienden Titia Di Tolve en Freddy Cadel & dancers Anna Rops, Leonie Kroezen & Emma Schreuder. Dit vindt plaats op zaterdag 23 december om 20:00 uur in Pand 405 Music in Valthermond. Deze avond geniet u van een gezamenlijke, sfeervolle muzikale Kerstmix, een feest van herkenning!, schrijft de organisatie op hun website.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal