Direct naar de inhoud.

CKC De Borgh wint 32e editie Kerstzaalvoetbaltoernooi in Nieuw-Buinen

  • door:
  • op:
Kerstzaalvoetbaltoernooi in sporthal De Splitting in Nieuw-Buinen | Foto: Mart Andries

NIEUW-BUINEN – OBS De Poolster organiseerde op donderdag 28 december voor alle basisscholen in de gemeente Borger-Odoorn de 32e keer het Kerstzaalvoetbaltoernooi in sporthal de Splitting in Nieuw-Buinen. Het Kerstzaalvoetbaltoernooi wordt gehouden om in de vakantie alsnog actief bezig te zijn. Vorig jaar won CKC De Klister uit Nieuw-Buinen het Kerstzaalvoetbaltoernooi en deze editie gaat de wisselbeker naar OBS De Borgh uit Borger.

Hoe het begon
32 jaar geleden organiseerde OBS School 24 in Nieuw-Buinen Kerstzaalvoetbaltoernooi. Later is het een jaarlijkse traditie geworden. Nadat OBS De Parklaan en OBS School 24 uit Nieuw-Buinen gefuseerd zijn tot OBS De Poolster in het schooljaar 2010 – 2011 heeft OBS De Poolster de organisatie verder voortgezet.

Schoolleider Maria Hoving van OBS De Poolster legt in de video uit waarom ze Kerstzaalvoetbaltoernooi organiseren

Het programma
De wedstrijden begonnen om 9.30 uur en vonden plaats in sporthal De Splitting in Nieuw Buinen. “Dit jaar doen er 8 teams van verschillende scholen in de gemeente Borger-Odoorn mee aan het Kerstzaalvoetbaltoernooi. De scholen tegen elkaar om 15:00 vindt de finale plaats. Elke wedstrijd duurt 10 minuten en daarna is het wisselen van teams. OBS De Aanloop uit Valthermond voor het eerst mee aan het Kerstzaalvoetbaltoernooi”, vertelt schoolleider van OBS De Poolster Maria Hoving tegen RTV1.

Winkansen OBS De Poolster
Volgens Hoving zijn de kinderen en de ouders altijd erg enthousiast en ook inwoners van Nieuw-Buinen en oud-leerlingen van OBS De Poolster komen kijken. Ruben, de keeper van het team van OBS De Poolster denkt dat zijn team helaas niet extreem hoge winkansen heeft, maar dat het op zich nog aardig lukt.

Wisselbeker
De wisselbeker volgens Hoving een hele grote beker. “Deze beker gaat naar de school die gewonnen heeft. Heeft een school de beker 3 keer op rij gewonnen, dan mag de school de wisselbeker behouden. Vorig jaar won CKC de Klister de wisselbeker en na een spannende strijd won CKC de Borgh uit Borger het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Nieuw-Buinen”, aldus Hoving.




-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal