Direct naar de inhoud.

Dit zijn de finalisten voor Miss Beauty of Groningen uit onze regio

  • door:
  • op:
Van links naar rechts: Elsa Cati Boiten, Carice Brouwer, Sharon Hempen, Domenica Wijsbeek | Foto: Eric-Jan Zwiers en Marcel Hofstee (FotoArtline)

REGIO-  Binnenkort vinden de finales van Miss Beauty of Groningen plaats. In de provincie Groningen zijn dit jaar 26 meiden geselecteerd om mee te doen. Binnen onze regio zijn er vier meiden die zich kwalificeren voor de titel Miss Teen of Miss Beauty van Groningen. De grote finale vindt plaats op 4 februari in de Klinker in Winschoten.

Miss Beauty of Groningen is een provinciale miss verkiezing waarbij twee winnaressen bekend worden gemaakt. De meiden van vijftien tot achttien jaar maken kans op de titel Miss Teen of Groningen en de meiden boven de achttien maken kans op de titel van Miss Beauty of Groningen. Hierna zullen ze landelijk de provincie Groningen gaan vertegenwoordigen bij de finale van Miss Beauty of The Netherlands.

Sharon Hempen

De eenentwintigjarige Sharon Hempen komt uit Musselkanaal en heeft zich gekwalificeerd voor de titel van Miss Beauty of Groningen. Voor haar is deze verkiezing niet alleen een podium om aan haar zelfvertrouwen te werken, maar ook een kans om zich volledig in te zetten voor haar gekozen goede doel. Ze zet namelijk in  voor eerlijke kansen voor educatie van asielzoekers. Voor Hempen heeft dit initiatief persoonlijke betekenis nadat zij een meisje uit Irak de kans gaf bij haar eigen beautysalon te komen leren. Hempen geeft aan drukke weken te hebben gehad, maar dankbaar is voor de kansen die ze krijgt. ‘Ik weet echt waar ik voor sta en dat onderscheidt mij van andere’, aldus Hempen.

Carise Brouwer

Carise Brouwer is 16 jaar en komt uit Veendam. In tegenstelling tot de andere meiden is de miss verkiezing voor haar een totaal nieuwe wereld. Ze werd opgemerkt via Instagram en was eigenlijk niet bekend met de wedstrijd. Na wat onderzoek besloot ze zich toch aan te melden en met succes doorstond ze de casting. ‘Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden, maar samen met de andere meiden is het echt heel gezellig,’ deelt Brouwer over de afgelopen weken.

Haar gekozen goede doel is gericht op het vergroten van de aandacht voor mentale gezondheid bij jongeren. Brouwer ziet dat dit in haar omgeving veel impact heeft en is van mening dat hier meer openlijk over gesproken zou moeten worden. Ze benadrukt dat niemand ongelukkig zou moeten zijn in het leven.

Domenica Wijsbeek

De 16-jarige Domenica Wijsbeek komt ook uit Veendam. Voor haar is de miss verkiezing een droom die uitkomt. Al vanaf heel jong keek ze op naar de meiden in mooie jurken en volgde ze de verkiezing op de voet. Vorig jaar probeerde ze zich al een keer te kwalificeren, maar kwam ze niet door de casting heen. ‘Vorig jaar zat ik niet helemaal lekker in mijn vel en haalde ik de casting dus niet, maar dit keer wist ik het zeker. Dit wordt mijn jaar,’ zo laat Wijsbeek weten.

Ze gaat daarbij in op pesten. Iets waar ze zelf als meisje veel last van heeft gehad. Nu gebruikt ze dit als kracht en geeft ze aan, hoe moeilijk iets ook is, ze zich niet zomaar uit het veld laat slaan.

Elsa Cati Boiten

Elsa Cati Boiten is 16 jaar en komt uit Wildervank. Zij volgde de Groningse verkiezing al een tijdje op Instagram en werd afgelopen jaar via dat medium gescout. Ze deed mee aan de casting dag en kwam door de selectie heen. Tijdens de casting dagen had ze al een sterk doel voor ogen. Ze zet zich namelijk in voor verbetering in gelijkheid binnen de samenleving. Volgens Boiten zou niemand onderschat moeten worden en gelijke kansen moeten krijgen. Ze kijkt uit naar de finale maar zegt ook al een leuke periode achter de rug te hebben. ‘Het is een hele ervaring en leuk om mee te maken. Met de andere meiden krijg je toch een vriendinnen groep met wie je dezelfde passie deelt.’

Finale

Alle meiden hebben de afgelopen weken workshops gehad voor de grote finale op 4 februari in het Cultuurhuis De Klinker in Winschoten. Hier zullen ze mee doen aan een openingsdans en een voorstel ronde, maar ook de gala-, bikini- en speechronde vinden plaats. Daarna wordt bekend gemaakt wie de nieuwe Miss Beauty of Groningen wordt en wie dus de provincie Groningen mag vertegenwoordigen bij het landelijke traject van Miss Beauty of The Netherlands.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal