Direct naar de inhoud.

Noah en Julia de populairste kindernamen van 2023. Hoe zit dit in onze Regio?

  • door:
  • op:
Foto: Pixabay

REGIO – Van de 164.269 baby’s die afgelopen jaar geboren zijn waren Julia en Noah de populairste kindernamen. Dat maakte de Sociale Verzekeringsbank (SVB) donderdagochtend bekend. De naam Noah werd maar liefst 888 keer gegeven en 681 meisjes kregen de naam Julia. Hoe zit dit bij ons in de regio?

Landelijk gezien stonden Noah, Luca en Lucas op de eerste 3 plekken voor jongens namen. Voor de meisjes waren dit Julia, Olivia en Mila.

De SVB maakte voor de tweede keer ook een apart lijstje met de meest genderneutrale babynamen. Dat zijn namen die ongeveer even vaak aan jongens als meisjes gegeven worden. De naam Riley staat volgens de SVB op 1: 84 meisjes en 82 jongens kregen die naam. Op de tweede plaats staat de naam Sky met 16 meisjes en 17 jongens. Jonne, Charlie en Sasha vormen de rest van de top 5.

  Jongens

  1. Noah

  2. Luca

  3. Lucas

  4. Liam

  5. Levi

  6. Sem

  7. Daan

  8. Mees

  9. Noud

  10. James

Meisjes

  1. Julia

  2. Olivia

  3. Mila

  4. Emma

  5. Sophie

  6. Nora

  7. Yara

  8. Saar

  9. Noor

  10. Tess

Groningen

De naam Noah is al vijf jaar op rij de meest populaire naam. Dat is niet alleen in heel Nederland zo , maar ook in de provincie Groningen was de jongens naam in 2023 nummer een favoriet. De meisjes die in Groningen werden geboren kregen het vaakste de naam Elin. In vergelijking tot Noah een naam die niet terug komt in de landelijke top 10.

Drenthe

Ook in de provincie Drenthe kiezen ze voor een meisjes naam buiten de top 10. Hier werd de naam Lotte het vaakste gegeven. Voor de jongens was dit de naam Daan. Die naam komt wel weer terug in de landelijke top 10 op plek nummer zeven.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal