Direct naar de inhoud.

RTV1 breidt uit met informatieve middagshow: Van Zand tot Veen

  • door:
  • op:
Bertjan Brinkman op zijn plek in de radiostudio van RTV1 © Rutger Breider/RTV1

RTV1 – Vanaf aankomende dinsdag is er een nieuw radioprogramma te horen op de radio bij RTV1. Bertjan Brinkman en Robert Erven zullen op dinsdag- en woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur te horen zijn met hun programma “Van Zand tot Veen”.

Bertjan Brinkman vertelt enthousiast over het nieuwe programma in de radiostudio van de lokale omroep. ‘Het idee is ontstaan omdat wij geen radioprogramma’s overdag op ons radiokanaal hebben. Onze vrijwilligers zijn vooral beschikbaar in de avonduren en in het weekend. Vanaf deze week gaat dat veranderen met de middagshow.’

De omroep wil zich manifesteren als een goede streekomroep. Nadat de redactie vanaf 2024 flink is uitgebreid en het televisiekanaal al een aantal jaren goed loopt, is het nu tijd om ook de radio onder handen te nemen. Volgens Brinkman ontbreekt er een goed radioprogramma overdag dat ook informatief is.

Uitdagingen en toekomstplannen

Wel heeft Brinkman nog wat beren op de spreekwoordelijke weg. ‘Er zijn weinig mensen overdag beschikbaar, dus we starten eerst op twee dagen, namelijk de dinsdag en de woensdag.’ Op dinsdag zal Brinkman zelf presenteren vanuit de studio in Stadskanaal. Op woensdag zal presentator Robert Erven vanuit Veendam de presentatie op zich nemen.

Er komen een aantal vaste items in het radioprogramma, zoals het weerbericht met Peter Groenewold, agendatips en correspondenten die het nieuws uit de regio brengen. De muziek zal voornamelijk uit de jaren zeventig, tachtig en negentig komen.

Uitbreiden

‘We beginnen klein met twee dagen, maar willen zeker in de toekomst uitbreiden met meer dagen, en misschien ook met andere tijden’, zegt Brinkman. ‘Het streven is om elke werkdag het programma te maken, maar daarvoor hebben we vrijwilligers nodig die willen helpen als presentator of als correspondent.’

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Brinkman via brinkman@rtveen.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal