Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn gaat noodopvang bieden aan 200 vluchtelingen in 2e Exloërmond

  • door:
  • op:
Bedden in de noodtent in Stadskanaal | © Jelmer Wijnstra/RTV1

2E EXLOËRMOND – De gemeente Borger-Odoorn gaat volgens ‘model Stadskanaal’ 200 vluchtelingen opvangen achter haar eigen gemeentewerf in 2e Exloërmond. Dat maakte de gemeente dinsdagmiddag bekend.  De gemeente neem het stokje op 1 februari over van Stadskanaal en biedt tot en met 31 maart opvang.

‘We hebben in totaal 5 tot 6 locaties onderzocht,’ zo laat wethouder Bernard Janssen (Leefbaar Borger-Odoorn) weten. ‘Uiteindelijk hebben we voor de grond achter de gemeentewerf gekozen omdat dit de minste overlast geeft aan inwoners en hier de faciliteiten voor elektriciteit en riolering al aanwezig zijn.’

Helpen van goede buur

Janssen is blij dat Borger-Odoorn iets kan betekenen voor Ter Apel. ‘Het was een grote politiek wens vanuit onze gemeenteraad als wel ons college om als goede buur van Westerwolde een bijdrage te leveren.’

De opvang 2e Exloërmond zal hetzelfde zijn als nu in Stadskanaal. Dat betekent dat mensen ’s avonds met de bus aankomen, een warme maaltijd eten en een slaapplek krijgen. Zij vertrekken vervolgens de volgende morgen terug naar Ter Apel. De gemeente heeft de inwoners dinsdag geïnformeerd middels een huis-aan-huis brief.

Andere gemeenten moeten handschoen oppakken

De tenten in Borger-Odoorn zullen hoe dan ook na 31 maart weer verdwijnen. ‘We hebben de deur ook volledig dichtgezet. We hopen dat nu ook andere gemeenten geïnspireerd raken om hun steentje bij te dragen. Zodat er snel een einde komt aan deze onhoudbare situatie,’ zo sluit de wethouder af.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal