Direct naar de inhoud.

Stadskanaal en Veendam krimpen terwijl Borger-Odoorn groeit

  • door:
  • op:
Stadskanaal vanuit de lucht © Rutger Breider/RTV1

REGIO – De inwonersaantallen van de gemeenten Stadskanaal en Veendam dalen. Daarmee zijn deze gemeenten twee van de honderd krimpgemeenten in Nederland. De inwonersaantallen van de gemeente Borger-Odoorn stijgt juist. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Stadskanaal heeft in het begin van dit jaar ongeveer 32.000 inwoners. Dat is met 96 inwoners gekrompen. In de gemeente Stadskanaal zijn er afgelopen jaar meer mensen overleden dan er geboren werden. De gemeente blijkt populair voor verhuizers, want er kwamen 32 mensen meer in de Knoalster gemeente wonen dan dat er vertrokken afgelopen jaar. Ten slotte waren er meer migranten die in Stadskanaal kwamen wonen dan emigranten vertrokken, namelijk 96 personen meer. 

Veendam

Het inwonersaantal van de gemeente Veendam ligt op ongeveer 27.500 inwoners. Dat zijn er 110 minder dan vorig jaar. In de gemeente Veendam zijn er afgelopen jaar meer mensen overleden dan er geboren werden.  Er zijn in Veendam evenveel mensen verhuisd naar buiten de gemeente dan dat er naar de gemeente toe zijn verhuisd. Ook de migratie van of richting de gemeente is in evenwicht.

Borger-Odoorn

Het inwonersaantal in Borger-Odoorn is het afgelopen jaar juist gestegen. Er kwamen 104 inwoners in de Drentse gemeente bij. Daarmee komt de gemeente op ongeveer 26.000 inwoners. Ook in deze gemeente waren er meer sterftegallen dan geborenen. Net als in de gemeente Stadskanaal nam ook hier de stijging van verhuizende inwoners toe met 78. Ook kwamen er meer immigranten naar de gemeente dan dat er emigranten vertrokken, namelijk 104 inwoners.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal