Direct naar de inhoud.

Klimvereniging Borger zag een stijging in het aantal leden afgelopen jaar

  • door:
  • op:
Klimvereniging Borger aan de Nuisveen 4 in Borger | Foto: RTV1

BORGER – Klimvereniging Borger, gevestigd aan de Nuisveen 4 in Borger heeft in het afgelopen jaar een stijging gezien in het aantal jeugdleden. De vereniging zat altijd op ongeveer 30 leden, maar nu zitten ze op ruim 43 leden. De klimvereniging denkt dat het komt door mond-op-mondreclame. Ook landelijk heeft er een stijging plaatsgevonden van het aantal leden. Volgens de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport (NKBV) komt de groei vooral doordat het sinds 2020 een olympische sport is geworden. Daarnaast zegt de klimbond dat de groei komt doordat klimmen hot is en doordat het een sport is voor iedereen.

Klimvereniging Borger

Klimvereniging Borger is een klimvereniging die alles wat met de klimsport te maken heeft aanbiedt, zoals indoor klimmen, outdoor klimmen en abseilen. Het afgelopen jaar heeft de klimvereniging in Borger een flinke stijging van het aantal leden doorgemaakt. In Coronatijd hadden ze ruim 30 leden en nu zitten ze op ruim 43 leden. Oprichter, Jacob Kracht van de Klimvereniging Borger denkt dat het kom door mond-op-mond-reclame.

(Tekst gaat verder onder de video)

‘Landelijk is er ook een stijging’

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging, NKBV zegt dat Klimmen hot is. Steeds meer mensen gaan het doen. “Wat we weten is dat steeds meer mensen klimmen en aan de klimwedstrijden meedoen. Zo’n 100.000 mensen in Nederland doen aan klimmen. Dat aantal is de laatste jaren gestegen. De reden dat de klimsport in het algemeen zo gegroeid is komt doordat het een sport is voor iedereen. In de klimhal kun je afhankelijk van je ervaring kiezen uit routes die precies voor jou geschikt zijn. Er zit een uitdaging in en biedt een combinatie van kracht en inzicht om de puzzel van de route op te lossen en aan de top te komen. De groei komt vooral ook doordat het sinds 2020 een olympische sport is geworden”, zegt een woordvoerder van de NKBV tegen RTV1.

‘Deze vereniging is voor mij het dichtste bij’

Volgens Rochelle uit Emmen is deze klimvereniging het dichtste bij voor haar. ‘In Groningen en Zwolle en Groningen zijn ook klimverenigingen, maar in Borger is het heel klein en compact. Dat zorgt wel voor sfeer en gezelligheid, zegt Rochelle. Ook (Romy) is lid geworden van de vereniging. Zij zegt dat ze deze sport leuk vindt. Daarvoor heeft ze meerdere sporten uitgeprobeerd.

Open dag

Op zaterdag 13 Januari 2024 organiseert Klimvereniging Borger een open dag aan de Nuisveen 4 in Borger tussen 10:00 uur en 17:00 uur. De klimverenging hoopt dat er zo’n 50 tot 100 man op af zullen gaan komen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal