Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Het Theater Geert Teis in Stadskanaal | Foto: Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Het tweede weekend van de maand januari van het jaar 2024 is aangebroken. Dit weekend staat met name in het teken van Eurosonic Preview in Borger, de voorstelling van Elsje en de Bluesmannen in Valthermond, het Concert Heroes of Rock in de Semsstraatkerk in Stadskanaal, de voorstelling “De Notenkraker” in Theater Geert Teis in Stadskanaal en het optreden van The Dubliners Experience in vanBeresteyn in Veendam. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Eurosonic Preview in Borger

Op zaterdagavond 13 januari verzamelt poptalent uit Drenthe zich in Podium34 in Borger voor de Eurosonic preview show. Stichting Kunst & Cultuur en The Bake Shop kijken vanaf 20.00 uur vooruit op Eurosonic Noorderslag. Op het podium staan Helen Jewett, Nina Wood en Maartje. Verder zijn er optredens van Lisa Ploeger en band en Marit en de Medemensen. De toegang is gratis. De Eurosonic Preview show wordt gezien als het nieuwjaarsfeestje van de Drentse popmuziek en is de voorloper op Eurosonic Noorderslag dat van 17 tot en met 20 januari in Groningen plaatsvindt. Het evenement begint om 19:30 uur in Borger.

Elsje en de Bluesmannen in Valthermond

Deze voorstelling gaat over de muziek van de Bluesqueens en de muziek van stringbands uit de periode 1920-1940. Je kunt hun muziek onder een gemeenschappelijke noemer plaatsen: het was muziek om mensen te vermaken. Elsje de Wijn was als actrice actief in veel verschillende toneelgroepen, waaronder Baal. Ook speelde ze in televisieseries (bijvoorbeeld ‘Citroentje met suiker’) en in films. De Bluesmannen zijn: Fons Duin (zang), Chretien Felser (piano en gitaar), Jan Boelo Niemeijer (percussie), Michael Rubinstein (gitaar, mandoline en tenor banjo), René Uhlenbusch (bluesharp), Marten Wallinga (bas), Joan Boeke (trompet en althoorn). De voorstelling is op 14 januari om 15:00 te bewonderen in d’Rentmeester in Valthermond.

Concert Heroes of Rock in Stadskanaal

Met veel succes speelt zanger Bert Heerink, samen met gitarist André Becker al een poosje het programma Heroes of Rock. Door omstandigheden zal André Becker dit concert worden vervangen door Martijn van der Zande. Hij is een in Groningen woonachtige zanger gitarist die sinds vorig jaar met Bert het concept Classic Country brengt maar nu dus invalt bij Heroes of Rock. Van der Zande is bekend als singer/songwriter en scoorde o.a. een regionale hit met het prachtige “Kade van Nes” en recent nog met zijn nieuwste single “Alles komt goed”, schrijft de organisatie aan RTV1. Het concert is op 13 januari om 20:00 uur te bewonderen in Semsstraatkerk in Stadskanaal.

De voorstelling “De Notenkraker” in Geert Teis

Het klassieke ballet De Notenkraker is een balletsprookje voor het hele gezin. Jong en oud genieten van de prachtige decors, de kleurrijke kostuums en de wonderlijke danspassen. Beleef het ultieme kerstgevoel in januari bij het klassieke ballet De Notenkraker. Stel je voor: het is kerstavond en bij de familie Stahlbaum is het tijd voor cadeaus. Clara krijgt van haar peetvader een prachtige notenkrakerpop. ’s Nachts verandert hij in een knappe prins, die Clara meeneemt naar een avontuurlijke sprookjeswereld. Samen met een leger tinnen soldaatjes trekken ze ten strijde tegen de valse muizenkoning en reizen ze verder langs onder meer het mierzoete Snoepgoedrijk, schrijft Geert Teis op hun website. De voorstelling is op 13 januari om 19:00 uur te bewonderen in het Theater Geert Teis in Stadskanaal.

De The Dubliners Experience in vanBeresteyn

The Dubliners braken in 1967 internationaal door met ‘Seven Drunken Nights’ en waren na Guinness lange tijd Ierlands bestverkochte exportproduct. Van de oerbezetting – Ronnie Drew, Luke Kelly, Barney Mckenna, Ciaran Burke en John Sheehan – is alleen de laatste nog over. The Dubliners Experience komt echter in exact dezelfde muzikale bezetting akelig dicht bij de legendarische voorbeelden. Tijdens ‘The Songs and Stories of The Dubliners’ brengt de groep een spetterend eerbetoon aan de pioniers van de populaire Ierse folk. Dat wordt meezingen met onverwoestbare klassiekers als ‘Whiskey In The Jar’, ‘The Black Velvet Band’, ‘The Spanish Lady’, ‘The Irish Rover’, ‘The Auld Triangle’, ‘The Parting Glass’ en ‘Seven Drunken Nights’, waarmee het voor The Dubliners allemaal begon. Het optreden vindt plaats in vanBeresteyn in Veendam en staat gepland op zaterdag 13 januari en het begint om 20:15 uur.

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal