Direct naar de inhoud.

Welstad wil met nieuwe mascotte ‘Bob’ kinderen aan het bewegen krijgen

  • door:
  • op:
Mascotte Bob met zijn ‘ID-kaart’ op het gemeentehuis | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Een wel heel apart beeld afgelopen week in het gemeentehuis van Stadskanaal. Een bijna twee meter hoge kat kwam zich aanmelden als nieuwe inwoner. Niet zo gek als het klinkt: het ging namelijk om de nieuwe mascotte van Welstad; Bob.

‘We merken dat een mascotte heel erg in trek is’, vertelt buurtwerker Tristan Rotman van Welstad. ‘We zijn eerder met Bob naar de uittocht van Sinterklaas in Stadskanaal geweest. Daar zagen we dat kinderen er direct naartoe stappen en high-fives geven.’

Op deze manier wil Welstad zich op een ludieke met de kinderen verbinden. ‘Plus dat het een stukje Stadskanaal beweegt om kinderen in beweging te krijgen.’

Inschrijven

Daarvoor moest Bob zich nog wel even ‘officieel’ inschrijven in de Knoalster gemeente. Dit deed de kat dan ook netjes met een speciaal voor hem gemaakte ID-kaart. En het lukte: vanaf nu is Bob een echte Knoalster en kunnen zowel kinderen als volwassenen de kat regelmatig tegenkomen op diverse evenementen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal