Direct naar de inhoud.

Meer verkeersongelukken in Veendam en Stadskanaal, minder in Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Een eerder verkeersongeluk in Stadskanaal | © DGS Media

REGIO- Zowel in Veendam en Stadskanaal namen in 2022 het aantal verkeersongevallen toe. Daar in tegen gingen in Borger-Odoorn de cijfers juist om laag. Dat blijkt uit onderzoek gedaan door Independer.

Gemiddeld gebeuren er in Nederland jaarlijks 6,9 verkeersongevallen per 1000 Nederlanders. Waarvan de meerderheid gebeurt binnen de bebouwde kom. In de provincie Drenthe nam het aantal verkeersongelukken toe met 5 procent. In de provincie Groningen was dit aantal nog iets hoger met 5,8 procent.

Veendam en Stadskanaal

Opvallend in het onderzoek is dat in de gemeente Veendam het aantal verkeersongevallen het sterkst is toegenomen. Hier ging het namelijk 156 keer mis op de weg, dat is een stijging van 10,6 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in Stadskanaal nam het aantal toe, namelijk met 9,9 procent. 

In de gehele provincie was Groningen stad koploper met bijna de helft van de ongelukken.

Borger-Odoorn

In de provincie Drenthe lag het aantal verkeersongevallen lager ten opzichte van Groningen. Borger-Odoorn is daar een goed voorbeeld van. Daar daalde het aantal verkeersongevallen met 8,8 procent. Binnen de gehele provincie Drenthe, gebeurde in Emmen de meeste verkeersongevallen met een aantal van 593.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal