Direct naar de inhoud.

Oost-Groningen zet zich in voor schuldhulpverlening bij jongeren

  • door:
  • op:
Campagne Oost Groningen Geld Geletterd | © Larou de Jong/RTV1

VEENDAM- Donderdagmiddag vond de eerste banktalkshow plaats in de Sorghvliethal in Veendam. Een evenement gericht op het voorkomen en oplossen van schulden onder jongvolwassenen.

Het evenement, georganiseerd in het kader van de campagne “Oost Groningen Geld Geletterd”, bracht ervaringsdeskundigen en financiële experts samen voor een openhartig gesprek, samen met muziek, theater en een optreden van TikTok Tammo.

Met de campagne proberen de Volkskredietbank Noord-Oost Groningen, de Gemeentelijke Kredietbank en de Kredietbank Midden-Groningen jongeren te helpen bij het voorkomen en oplossen van schulden. Dit doen de kredietbanken samen met de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde.

Generatie armoede

De zes gemeenten die gezamenlijk deelnemen aan de campagne streven naar een financieel gezonde toekomst voor jongvolwassenen. Jessica Pieters, budgetconsulent bij de Volkskredietbank en een van de sprekers tijdens de talkshow benadrukte dat er generatie armoede is in onze regio. ‘Dat houdt in dat het van opa’s en oma’s naar ouders gaat en naar de kinderen. Zij leren vanuit huis niet met geld om te gaan en daar zijn wij om te helpen.’

(Tekst gaat verder onder video)

Ervaringsdeskundigen

Tijdens het evenement mochten verschillende mensen plaatsnemen op de bank van de talkshow. Hier spraken onder andere financiële experts, maar ook ervaringsdeskundigen kwamen aan het woord.

Sharona Grofsmid was een van de ervaringsdeskundigen en vertelde blij te zijn met de hulp die ze heeft gekregen. ‘Ik heb mij een hele lange tijd geschaamd en dat was best heel moeilijk. Je wilt niet erkennen dat je geldzorgen hebt, maar ja, het was wel nodig. Uiteindelijk had ik een schuld van 3000 euro en heb ik dat gelukkig na 3 jaar recht kunnen trekken. Dus ik ben heel blij dat ik hulp heb gezocht.’

Poster campagne


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal