Direct naar de inhoud.

‘Bizarre weeromslag’: na dagen van sneeuw nu storm op komst

  • door:
  • op:
Storm boven Nederland © Freepik

REGIO – Na weken van ijzige temperaturen en zo af en toe een laag sneeuw, volgt zondag en maandag stormachtig weer. Vanuit het zuidwesten trekt storm ‘Isha’ over het land. Het KNMI heeft voor zondag en maandag al code geel afgegeven voor onder meer de provincies Drenthe en Groningen. 

De piek van de storm zal voor onze regio voornamelijk op de maandagochtend liggen. Dan trekt de storm, met voorspelde windkrachten van zo’n 75 tot 85 kilometer uur, over het noorden van het land. De storm zal gepaard gaan met de nodige regenbuien en harde windstoten. 

‘Bizarre weeromslag’

Weeronline spreekt van een ‘bizarre weeromslag’ na het winterse week van de afgelopen weken. Want niet alleen gaat het stormen, ook de temperatuur stijgt naar dubbele cijfers. ‘Zowel in de ochtend als in de middag wordt het 10-12 graden. Mogelijk sneuvelt daarmee in De Bilt het warmterecord voor 22 januari. Dit staat op 12,2 graden en werd gemeten in zowel 1918 als 1993’, aldus Jaco van Wezel van Weeronline. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal