Direct naar de inhoud.

Eerste lammetje uit Exloo heet Bassie: ‘De volgende noemen we misschien Adriaan’

  • door:
  • op:
Lammetje ‘Bassie’ | © Hielke Bosch/RTV1

EXLOO – Bij lammetjes denk je misschien al snel aan het voorjaar en de lente, maar het eerste lammetje uit Exloo zag toch echt het levenslicht in de sneeuw. En dat is nog niet zo vroeg als dat je misschien zou denken. 

‘Als je aan lammetjes in het voorjaar denkt, voelt het misschien wat vroeg’, zegt schaapherder Nynke Leen. ‘Maar dat valt reuze mee. De eerste lammetjes uit Drenthe werden zelfs rond de Kerst in Ruinen geboren.’

(Tekst gaat verder onder de video)

Bassie (en Adriaan?)

De jongste ram van de schaapskudde luistert naar de naam ‘Bassie’. Maar dat heeft niks te maken met een rode neus. ‘Vorig jaar had dit moederschaap ook al het eerste lammetje gebaard. Die noemden we toen Bennie, en om de B erin te houden hebben we deze Bassie genoemd. Het volgende lammetje noemen we misschien wel Adriaan’, lacht de schaapherder. 

Nu kan Bassie nog in alle ruimte rond z’n moeder dartelen, maar straks zal hij de ruimte moeten delen met alle andere kleintjes. ‘Het is nu even een soort radiostilte. Maar straks barst het los en zullen de anderen ook met lammeren lopen de komende weken.’

Op 1 april mogen alle schapen en lammeren weer naar buiten en zal de bonte stoet regelmatig door Exloo trekken. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal