Direct naar de inhoud.

Wereldreligiedag: Jolet schrijft tweede boek voor jonge christelijke vrouwen

  • door:
  • op:
Scheper en de voorkant van het nieuwe boek | © Eigen foto

STADSKANAAL – Jolet Scheper schreef vorig jaar haar eerste boek samen met Anouk Timmer, dat werd zo’n groot succes dat ze een halfjaar later gepolst werd voor een tweede. Het onderwerp blijft hetzelfde: jonge vrouwen helpen om hun geloof in God te laten groeien.

Vandaag is het wereldreligiedag. Een dag waarin er over verschillende religies gepraat wordt. Voor Scheper gaat deze dag vooral om respect voor elkaars geloof. Zelf is ze christelijk en dat is voor haar het belangrijkste geloof. Dat is ook het onderwerp van haar nieuwe boek. Het wordt een zogenoemde journal. Een soort dagboek met verschillende punten die de gebruiker van het boek kan invullen, zoals gebedspunten.

Eerste boek 

Het is niet het eerste boek dat Scheper schreef. Eerder schreef ze met haar vriendin het boek You GOD this. Een boek over geloofsopbouw. Het boek kreeg een tweede druk en was regelmatig uitverkocht in de boekhandel van Stadskanaal.

‘Elke dag met God’

Het nieuwe boek zal heel anders zijn. ‘De lezer moet nu zelf meer doen. We hebben bepaalde onderwerpen bedacht. Daar kan je dan voor bidden of naleven’, vertelt Scheper.

Ondanks dat het boek ‘Elke dag met God’ heet, kan je het ook wekelijks of maandelijks gebruiken. ‘Je moet het jezelf niet opleggen, maar het moet een verlangen worden. Een moetje vind niemand leuk. In de journal kan je onder andere dankbaarheidspunten en gebedspunten opschrijven, maar ook zorgen die je bij God wil neerleggen.’

Christelijk platform

Het inspireren van jonge vrouwen doet Scheper niet alleen met het schrijven van de twee boeken, maar ook met het platform Sis, you God this. Een platform dat ze twee jaar geleden samen met vriendinnen heeft opgericht met als doelgroep jonge vrouwen tussen de achttien en dertig jaar.

Het platform wordt ondertussen goed gebruikt. Zo hebben ze veel volgers op de sociale media, maar ook vijfhonderd maandelijkse gebruikers op een forum. ‘Door het platform wil ik ook gaan vloggen. Ik denk dat veel jonge vrouwen behoefte hebben aan christelijke vloggers. Ook willen we met Sis evenementen gaan organiseren in 2024. Zo hebben we op 15 juni ons allereerste Sisterhood evenement. Het belooft een prachtige, gezellige en inspirerende dag te worden. Heerlijk buiten in de natuur, met Sisterhoods en vriendinnen(groepen) samen, maar vooral een prachtige dag weg samen met jouw Sisterhood of vriendinnen’, besluit Scheper.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal