Direct naar de inhoud.

Nationale Voorleesdagen en poppentheater in Odoorn

  • door:
  • op:
De Prentenboeken Top 10 van 2024 © CPNB

ODOORN –  Vanaf woensdag gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Van 24 januari tot 3 februari zal er extra aandacht worden besteed aan het voorlezen aan jonge kinderen. 

De Nationale Voorleesdagen zijn in het leven geroepen om het voorlezen aan jonge kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Volgens de organisatie achter de Nationale Voorleesdagen is voorlezen ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Zo heeft voorlezen bijvoorbeeld een positief effect op de woordenschat, het tekstbegrip en het empathisch vermogen van het kind. 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar en de Prentenboeken Top 10 centraal in de activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen. Het kleurrijke prentenboek Help! Een verrassing! van Miriam Bos werd dit jaar gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024. Het verhaal gaat over het vosje August die door zijn vriendin Suus wordt verrast. Het winnende boek en de boeken uit de Prentenboeken Top 10 liggen deze week klaar in de bibliotheken van de gemeente Borger-Odoorn.  

Poppentheater voor kinderen

In de bibliotheek in Odoorn maken ze er dit jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen een heus feestje van. Naar aanleiding van de Nationale Voorleesdagen zal poppentheater Jinky’s Mikmak een voorstelling geven over het winnende prentenboek. De voorstelling is speciaal voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal