Direct naar de inhoud.

Bewoners Veenkade proeven maaltijden nieuwe leverancier

  • door:
  • op:
Vier bewoners van de Veenkade in Veendam mochten het nieuwe aanbod warme maaltijd proeven | © Thijs Hendriksen/ RTV1

VEENDAM – Sinds dit jaar is Zorggroep Meander overgestapt op een nieuwe leverancier van eten en drinken. Om dit te vieren mochten vier bewoners van woonzorgcentrum de Veenkade in Veendam aanschuiven bij een proeverij.

Doel van de proeverij was om de maaltijden van de nieuwe leverancier te beoordelen op kwaliteit en te voorzien van een cijfer. De vier leden van het testpanel, twee bewoners en twee revalidanten van de Veenkade, kregen drie maaltijden voorgeschoteld. Op het menu stond macaroni bolognese, hutspot met sukadelapjes en aardappelrozetten met kip en stoofpeertjes.

Na afloop werden er cijfers uitgedeeld en kon er feedback worden gegeven aan culinair adviseur Henk Storm van leverancier Distrivers. Hij stond open voor kritiek: ‘Te zout? We horen het graag.’ De reacties waren alvast lovend: ‘Duidelijk honderd procent beter dan de vorige leverancier,’ zegt een bewoonster.

(Tekst gaat verder onder de video)

‘Lekker eten moet een feestje zijn’

Volgens de culinair adviseur staan er binnen het woonzorgcentrum dagelijks vier maaltijden op het menu. Bewoners kunnen kiezen uit een Hollandse maaltijd zoals stamppot, maar ook wereldgerechten of vegetarisch. En naast dat het lekker is, is het bovendien van belang dat de voedingsstoffen in de maaltijden goed zijn. ‘Voor de revalidanten zijn onder andere eiwitten gewoon heel belangrijk,’ aldus Storm.

Dit beaamt ook diëtiste Brenda Schuiringa want des te sneller gaat de revalidatie zo zegt ze. Bovendien vindt ze dat lekker eten ook gewoon een feestje moet zijn: ‘Het is dan met mekaar ook gelijk een stuk gezelliger aan tafel.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal