Direct naar de inhoud.

Eko-Tours uit Exloo is ‘Leukste uitje van Drenthe’: ‘We zouden toch niet nummer één zijn?

  • door:
  • op:
Een van de uitjes die er bij Eko Tours mogelijk zijn. | © Eko Tours

EXLOO – Eko-Tours uit Exloo is het leukste uitje van Drenthe dit jaar. Het bedrijf gespecialiseerd in uitjes in de natuur pakte een gouden award bij de ANWB-verkiezing. Vorig jaar won het bedrijf uit Exloo al een zilveren award.

Verassing

Initiatiefnemer Ruud Haak van Eko-Tours zag de prijs niet aankomen: ‘Het is zeker een verassing. Je wordt uitgenodigd bij een bijeenkomst in het midden van het land, waar de tien genomineerden mogen komen. Plek drie en twee waren we niet geworden en toen hadden we eigenlijk zoiets van: we zouden toch niet nummer één zijn geworden?’

Dat bleek dus wél het geval dankzij stemmen van de publieksjury. ‘Mensen brengen hun stem uit op aspecten zoals kwaliteit, klantvriendelijkheid, aanbod van het product sfeer en ligging. Daarin waren wij duidelijk het hoogst scorend van Drenthe,’ aldus Haak.

(Tekst gaat verder onder de video)

Op safari op de Hondsrug

De voormalig onderwijzer is zeven jaar geleden begonnen met Eko-Tours om met elektrische auto’s natuursafari’s te organiseren in Drenthe. Een idee dat ontstond door ervaringen in het buitenland. ‘Op enig moment, na een Jeepsafari in Turkije, toen dacht ik: dat moeten wij ook doen. De Hondsrug leent zich daar uitstekend voor,’ vindt Haak.

‘Prachtige natuur, veel cultuur en geschiedenis dus er valt veel te vertellen. Dat kwam allemaal samen als idee dat we dat hier ook moeten gaan doen.’ En dat idee werd afgelopen week beloond met de gouden award bij de ANWB-verkiezingen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal