Direct naar de inhoud.

Freddie Pranger Memorial wordt stichting: ‘Interessanter voor sponsoren’

  • door:
  • op:
Freddie Pranger Memorial. | Foto: Henk Bosma

STADSKANAAL – Na het krijgen van steeds meer G-teams bedacht onder andere Marc Van der Aa om een toernooi te organiseren voor de verenigingen in de regio voor G voetballers. Dit begon in 2010 met 8 teams en het is inmiddels een internationaal toernooi geworden met teams uit België, Duitsland en zelfs uit Frankrijk. De volgende stap in de professionalisering van het toernooi is het creëren van een stichting. 

De reden dat ze nu een stichting willen worden is omdat dit event erg snel groot is geworden. ‘De financiën zijn nu zo dusdanig groot geworden dat het buiten de begroting van de voetbalvereniging moet vallen’, zegt voorzitter Van der Aa in het RTV1 programma 1 op Vrijdag. Daarom vindt de voorzitter dat dit evenement een eigen stichting verdient.

Voordelen

Een stichting opzetten kan voor veel bedrijven die ons sponsoren voordelen opleveren. We hebben een ANBI-status, waardoor giften van de belasting afgetrokken kunnen worden. Dat is iets om sponsoren makkelijker over de brug te halen.

(Tekst gaat verder onder de video)

Op dit moment zit Freddie Pranger Memorial op 42 teams. ‘We proberen dit jaar naar 49 teams te gaan, maar meer kunnen we niet bergen’, aldus Van der Aa. De voorzitter vervolgt door te vertellen dat ze contact opgenomen hebben met teams uit Denemarken en Engeland om het toernooi nog internationaler te maken. Helaas is dit nog niet zeker omdat de reis naar Nederland veel geld kost. 

De stichting wil graag de overnachtingen van de teams vergoeden, zodat geïnteresseerden zo min mogelijk kosten hebben. Het is nog niet zeker of dat gaat lukken dit jaar. 

Zeventig jarige jubileum 

Daarnaast is Van der Aa ook bezig met een groot feest voor het zeventigjarig bestaan van de voetbalclub SJS, de vereniging waar het Freddie Pranger Memorial door wordt georganiseerd. De planning is nog niet bekend maar Van der Aa belooft dat het een groot feest wordt.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal