Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn zet voorlopig streep door opvang Oekraïners in Buinen

  • door:
  • op:
De plek waar Borger-Odoorn in Buinen Oekraïners wilde opvangen. | © Google Streetview

BUINEN – De gemeente Borger-Odoorn zet voorlopig een streep door de opvang van Oekraïners in Buinen. Dit na een inwonersbijenkomst afgelopen maandag in de kantine van VV Buinen. De gemeente wil zorgvuldig omgaan met de zorgen die daar door inwoners zijn geuit en trekt de plannen daarom voorlopig terug.

De opvang had op 1 april moeten openen in een pand aan de Molenstraat in Buinen. De gemeente wil dat pand tot april 2027 gaan huren. De bedoeling was om er 30 Oekraïense vluchtelingen op te vangen.

Volgens burgemeester Jan Seton wil de gemeente rekening houden met de gevoelens en mening van de inwoners van Buinen. ‘Daarom hebben we er als college nu voor gekozen om meer tijd te nemen voor het besluit.’ De gemeente wil de komende tijd benutten om gesprekken te voeren met aanwonenden en Dorpsbelangen. ‘We zijn ook uitgenodigd door de aanwonenden en op de uitnodiging gaan wij in,’ aldus wethouder Bernard Jansen.

Veel oud-zeer

Jansen geeft tijdens de raadsvergadering donderdagavond aan dat in Buinen het ‘nodige’ speelt. De gemeenteraad vraagt zich af wat de wethouder daarbij bedoelt. ‘Er speelt veel oud-zeer zoals het sluiten van de basisschool tien jaar geleden, maar ook het afwijzen van vergunningsaanvragen,’ aldus Jansen.

Pieter de Groot van GroenLinks vindt de informatie te summier en wil graag meer informatie. Over drie weken wil de wethouder met die nadere informatie komen.

Lees meer: Borger-Odoorn gaat Oekraïners opvangen in Buinen


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal