Direct naar de inhoud.

Gezocht: eigenaren voor dit pareltje in Nieuw-Buinen

  • door:
  • op:
Het best bekeken huis op Funda in 2023 staat in Nieuw-Buinen © MJM Makelaardij

NIEUW-BUINEN – Een grote woonboerderij in the middle of nowhere, een privé bioscoopzaal, een infinity pool in de woonkamer en een zwevende open haard. Het klinkt als een onwerkelijk zomerhuisje van James Bond, maar niets is minder waar. Deze beschrijving hoort namelijk bij een unieke woonboerderij aan het Noorderdiep in Nieuw-Buinen. 

In 2023 stonden maar liefst 213.388 huizen te koop op Funda en zoals ieder jaar springen er een aantal bijzondere huizen uit waar de meesten alleen maar van kunnen dromen. Zo ook deze volledig herbouwde woonboerderij aan het Noorderdiep in Nieuw-Buinen dat door Funda werd uitgeroepen tot de meest bekeken woning op Funda in 2023. 

Viral op social media

Voor Jacob Muller, makelaar van het inmiddels beroemde huis, kwam het nieuws als een verrassing. ‘Het huis werd natuurlijk al heel goed bekeken, maar dat het de ultieme winnaar zou worden hadden we niet zien aankomen.’ 

Logischerwijs ging het huis na dit nieuws viraal op social media, maar dat droeg helaas niet bij aan een snellere verkoop. ‘Als een huis viraal gaat, betekent dat niet dat de kijkers ook allemaal kopers zijn. Het huis nodigt wel uit om naar te kijken en om kritiek op te geven. De echte geïnteresseerden moet je er vervolgens tussenuit pikken en dat is best lastig.’

(Tekst gaat verder onder de video)

Desondanks heeft Muller al een aantal geïnteresseerde kopers gehad. ‘We zitten in een markt waarin iedereen heel kieskeurig is. Eigenlijk weten kopers vrij snel na binnenkomst of het een ja of een nee wordt. Een bezichtiging duurt meestal ook niet heel lang. Zodra mensen weten dat dit huis het niet gaat worden, is de bezichtiging snel voorbij.’ 

Alles erop en eraan

Het huis werd een aantal jaar geleden volledig herbouwd door de huidige eigenaar. Het heeft nog steeds de vorm van een oude boerderij maar voldoet tegelijkertijd aan de nieuwste bouwnormen qua comfort en energie. De creatieve eigenaar heeft in elk geval kosten nog moeite gespaard om het huis een geheel eigen look en feel te geven: bij binnenkomst springt de infinity pool middenin de woonkamer gelijk in het oog.

De zwevende open haard, strakke keuken en grote raampartijen die uitzicht bieden op de landerijen achter de woonboerderij dragen stuk voor stuk bij aan de luxe uitstraling. Daarnaast kunnen potentiële kopers zich verheugen op maar liefst vier slaapkamers, elk met een eigen badkamer en ‘wasstraat’, een douche waar je als het ware doorheen kunt lopen. 

Een echt droomhuis

Maar het hart van het James Bond vertrek ontdekken we pas echt nadat we over de ‘zwevende’ trap naar de kelder lopen. Hier vinden we een grote bioscoopzaal met grote fauteuils, inclusief sterrenhemel en popcornmachine. In de ruimte ernaast een andere wereld: een traditionele hamam die uit een rotswand lijkt te zijn gehakt. Dit is de plek waar het huis verandert in een droomhuis.  

Muller is zelf ook een beetje verliefd geworden op het huis, met name op het uitzicht: ‘Het huis ligt vrij ver van de weg af en je hebt genoeg vrijheid aan de achterkant. Zodra je hier klaar bent met genieten van het uitzicht neem je een duik in het zwembad of je ga je de hamam in. Dat zijn allemaal dingen die ik thuis niet heb, dus dat spreekt mij wel aan,’ lacht hij. 

Mocht je geïnteresseerd zijn in het huis, dan moet je wel bereid zijn om er iets voor neer te leggen. Het prijskaartje voor je persoonlijke James Bond optrekje bedraagt namelijk maar liefst 1.9 miljoen. Dat is inclusief de gehele inboedel, dat dan weer wel. 

Leven als een koning in Nieuw-Buinen

En naast het prijskaartje? Is Nieuw-Buinen aantrekkelijk genoeg voor potentiële kopers? Volgens Muller is de locatie lastig te noemen maar heeft het ook zijn voordelen. ‘De kopersgroep voor deze omgeving is kleiner waardoor je langer moet wachten tot de juiste koper überhaupt ontdekt dat het huis te koop staat. ‘Nieuw-Buinen is niet de goudkust van het noorden. Maar je hebt wel een hele eigen omgeving. Er is rust en er is ruimte. Als dit huis in Amsterdam had gestaan dan had het 4 of 5 miljoen gekost. Je kan dus voor ‘relatief’ weinig geld een droomhuis kopen in Nieuw-Buinen.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal