Direct naar de inhoud.

Oldenburger|Fritom gaat nieuw distributiecentrum bouwen in Veendam

  • door:
  • op:
V.l.n.r. Albert van der Wiel (DGA BouwGroep Noord), Arnold Hardeman (DGA Hardeman), René Dale (CEO Oldenburger|Fritom), Arnold de Jong (CEO Fritom Group) | © Eigen foto

VEENDAM – Logitiek dienstverlener Oldenburger|Fritom heeft een bouwcontract getekend voor een tweede distributiecentrum in Veendam. Het nieuwe centrum zal over 12.000 palletplaatsen en een volautomatische opslag- en picksysteem beschikken. Bedrijven uit Drachten en Veenendaal gaan de nieuwbouw dit jaar realiseren.

De aanleiding voor de nieuwbouw is de toenemende vraag naar de logstieke oplossingen van het bedrijf. CEO René Dale: ‘De vraag naar de verschillende services is toegenomen. Dit zijn services waarmee de Veendammer dienstverlener waarde toevoegt aan de logistieke keten van klantrelaties. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen op maat, assemblage, kwaliteitscontroles en hygiëne inspecties.’

Hoogste BREEAM-niveau

Dit is ook de reden waarom opnieuw voor nieuwbouw volgens het hoogste BREEAM-niveau is gekozen: 5-sterren BREEAM Outstanding. BREEAM is wereldwijd de meest toegepaste beoordelingsmethode voor duurzame gebouwen. Het bestaande BREEAM Outstanding distributiecentrum van Oldenburger|Fritom in Veendam ontving bij de oplevering in 2019 een scoringspercentage van 97,27%. Tot op heden is dit de hoogste BREEAM-score die is toegekend aan een distributiecentrum in Noord-Nederland.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal