Direct naar de inhoud.

Wie denkt er tijdens de Hondsrugdag mee over een nieuwe landschapsvisie?

  • door:
  • op:
Samen nadenken over oplossingen tijdens de eerste Hondsrugdag in 2023 | © Strootman Landschapsarchitecten

REGIO – Hoe willen we dat het landschap van de Hondsrug er in de toekomst uitziet? En wat is daar voor nodig? Tijdens de derde Hondsrugdag wordt er samen met inwoners gewerkt aan een landschapsvisie voor het gebied. 

In opdracht van de provincie Drenthe werkt Strootman Landschapsarchitecten aan een speciaal plan voor de Hondsrug. Zij buigen zich over belangrijke vragen voor de toekomst van de Hondsrug. Daarbij houden zij het doel voor ogen dat inwoners van het gebied op een fijne manier in het gebied kunnen wonen, er ruimte is voor ondernemers om te ondernemen en dat er door iedereen kan worden genoten van de bijzondere natuur op de Hondsrug. 

De architecten werken op dit moment aan een landschapsvisie voor het zuidelijke deel van het Hondsruggebied. Dit zijn de gebieden in de gemeenten Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden. Een landschapsvisie kan worden gezien als een inspiratiedocument met daarin informatie over hoe provincies en gemeenten omgaan met de opgaven en uitdagingen in het landschap. 

Samenwerken aan een nieuwe visie

Vorig jaar werden er al twee Hondsrugdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen konden inwoners ideeën en suggesties aandragen voor de nieuwe landschapsvisie.

Op donderdag 15 februari vindt de derde Hondsrugdag plaats in de Aagjeshoeve in Schoonoord. Deze avond wordt georganiseerd door de Gemeente Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden, Strootman Landschapsarchitecten en de provincie Drenthe. Tijdens de avond zullen de organisaties samen met inwoners in het gebied kijken naar de belangrijkste vraagstukken die het gebied met zich meebrengt en samen zoeken naar oplossingen. 

Wil je ook graag meedenken over de toekomst van de Hondsrug? Aanmelden kan via de website van de Provincie Drenthe.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal