Direct naar de inhoud.

Burgemeester Oldambt hoopt op vrouwelijke burgemeester in Veendam

  • door:
  • op:
Het gemeentehuis van Veendam | © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Woensdag geeft de gemeenteraad van de gemeente Veendam aan wat voor burgemeester ze willen. De profielschets wordt dan overhandigd aan Commissaris van de Koning Rene Paas. De burgemeester van Oldambt, Cora-Yfke Sikkema, doet de oproep aan vrouwen om te solliciteren voor deze baan.

Sikkema deed die oproep afgelopen week op haar eigen LinkedIn pagina. Ze vindt het een goede ontwikkeling als er meer vrouwen zich beschikbaar zouden stellen om burgemeester te worden. Momenteel heeft een op de tien gemeentes in de provincie een vrouwelijke burgemeester. Dat mag wel meer laat Sikkema middels een woordvoerder weten aan RTV1.

De raad van Veendam moet de profielschets nog overhandigen aan de Commissaris van de Koning. Toch vindt Sikkema het niet te vroeg om deze oproep te doen. Ze geeft aan dat er een vacature aankomt waarvan Sikkema het leuk zou vinden als er meer vrouwen op zouden reageren. Ze wilde dit onder de aandacht brengen, maar het is uiteindelijk aan de gemeenteraad van Veendam.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal