Direct naar de inhoud.

Knot en Schoonewille vervangen raadsleden in Veendam

  • door:
  • op:
Knot legt haar eed af voor de burgemeester van Veendam | © Larou de Jong/RTV1

VEENDAM – Christel Knot (Gemeentebelangen Veendam) en Harry Schoonewille (SP) zijn woensdagmiddag toegelaten tot de gemeenteraad van Veendam. Knot is beëdigd door de burgemeester van de gemeente Veendam, Sandra Korthuis. Bert Kraan heeft op de laatste raadsvergadering van 2023 afscheid genomen en Lian Veenstra deed dat woensdagmiddag, voordat Schoonewille lid werd van de raad.

Kraan stopte in december als Raadslid om ruimte te maken voor verjonging in de raad. Volgens de officiële procedure wordt de kieslijst uit 2022 erbij gehaald en zal de bovenste kandidaat benaderd worden. Dat is Christel Knot, die eind 2022 haar raadslidmaatschap opgaf, vanwege gezondheidsredenen en haar werk.

Persoonlijke omstandigheden

Harry Schoonewille (SP) was wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig tijdens de raadsvergadering van woensdagavond. Toch werd tijdens deze vergadering wel afscheid genomen van partijgenoot Veenstra. De politica die in 1998 lid werd van de SP is zeven jaar Statenlid geweest. Daarnaast was ze ook wethouder in gemeenten Menterwolde en Stadskanaal. Uiteindelijk is zij raadslid geworden in de Parkstad.

Burgemeester Sandra Korthuis sprak haar dank uit richting Veenstra, namens de hele raad. ‘Helaas moeten we vandaag van afscheid van u nemen als raadslid van de gemeente Veendam. U bent trouw lid van de partij. U bent een inspirator voor anderen. Politiek is op uw lijf geschreven. Dank voor uw inzet van Veendam en de inwoners van de gemeente.’

Sandra Korthuis (R) overhandigt bloemen en een portret van het gemeentehuis | © Larou de Jong/RTV1-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal