Direct naar de inhoud.

Sloop en bouw sporthal De Koel officieel gestart

  • door:
  • op:
Officiële start van de sloop en bouw van sporthal De Koel | © Larou de Jong/RTV1

BORGER- De sloop en de bouw van sporthal De Koel zijn woensdagochtend gestart. Dit werd gevierd samen met wethouders Ankie van Tongeren, Bouwgroep Dijkstra en de kinderen van de naastgelegen basisscholen.

Hergebruiken

De ‘oude’ Koel stond al op deze locatie sinds 1968 en was nodig aan vervanging toe. De sloop is gestart, maar niet alles zal verdwijnen van de oude sporthal. Bij de bouw zal worden gekeken welke materialen hergebruikt kunnen worden. Zo zal de oude sportvloer als wand in de kantine en de gangen worden gebruikt. ‘Het vervangen van De Koel was absoluut nodig. Hij was echt op en top versleten. We willen graag dat kinderen, maar ook jongeren en volwassenen voldoende kunnen sporten en bewegen, en daar heb je wel de juiste accommodatie voor nodig,’ aldus Ankie van Tongeren, wethouder Borger-Odoorn.

(Tekst gaat verder onder de video)

Nieuwe sporthal

Het nieuwe sportcomplex krijgt een volledig nieuwe look, zowel van binnen als buiten. Het pand zal een kwartslag draaien. De hoofdentree komt op de eerste verdieping, maar zal wel voor iedereen toegankelijk zijn. Het gebouw wordt namelijk voorzien van een lift. De sportzaal zelf zal op te delen zijn in drie zalen. Daarnaast zal in de nieuwe sporthal ook ruimte zijn voor een horecagedeelte, kantine, multifunctionele ruimte en zes kleedkamers.

De nieuwe Koel zal waarschijnlijk eind dit jaar al openen. ‘We zijn heel ambitieus; voor kerst hopen we dat de nieuwe De Koel in gebruik kan worden genomen,’ zo zegt Van Tongeren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal