Direct naar de inhoud.

Honderden kinderen uit Musselkanaal kregen volleybalclinic van MSK

  • door:
  • op:
Jasper Schepers heeft duizend kinderen een volleybalclinic mogen geven | © Eigen foto

MUSSELKANAAL – Scholen in Musselkanaal en omgeving mochten de afgelopen weken tijdens hun gymuren gebruik maken van de trainers van volleybalclub MSK. Zij probeerden de kinderen enthousiast te maken voor hun sport.

Meer dan duizend kinderen kregen de afgelopen week les van meester Jasper Schepers en vrijwilligers van de volleybalvereniging. Schepers was in 2022 Knoalster van het jaar en heeft sporten hoog in het vaandel staan. Naast de beweging vinden de vrijwilligers het ook belangrijk om aandacht te geven aan de sociale contacten die je krijgt als je betrokken bent bij een sportvereniging. Iedereen moet op zijn manier kunnen sporten.

Enthousiast

Schepers, tevens trainer van verschillende teams binnen MSK, geeft aan dat de kinderen en leerkrachten allemaal enthousiast waren over de clinic. ‘Na een korte instructie over de volleybaltechnieken gingen we aan de slag. Ieder op zijn eigen manier en tempo. Dat vind ik het allermooiste.’

Vakleerkracht gym Rick Tieben en Schepers vinden bewegen belangrijk. Ze zijn dan ook blij om te zien dat er vakleerkrachten op de basisscholen rondlopen die de gymlessen geven. In de tijd dat het duo op de basisschool zat, was dat wel anders, want toen gaf de groepsleerkracht nog gymlessen. 

Iedereen moet op zijn manier kunnen sporten. Tieben en Schepers vinden bewegen ontzettend belangrijk. Samen wil het duo sporten in de Gemeente Stadskanaal meer op de kaart gaan zetten.

Succesvol is de clinic zeker te noemen. Door de clinics van dit jaar is het de bedoeling om dit als een jaarlijkse kennismaking met de sport voort te zetten. ‘We kijken terug op geslaagde dagen, waarin we kinderen hebben laten zien dat als ze willen sporten ook echt kunnen sporten’, besluit Schepers.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal